Siemens-kok

Bygg ditt drömkök

Vad krävs för att planera ett bra kök? Design, funktion och vitvaror ska dela på vad som ofta är en liten yta. I den här artikeln har vi tillsammans med Siemens vitvaror samlat tips för dig som vill renovera eller bygga ett helt nytt kök.

Att planera ett kök kan vara överväldigande. Köket är hemmets hjärta och fyller många funktioner i ett hem – inte minst att det är där all mat lagas. För att få till ett riktigt bra kök där funktion, design och vitvaror samarbetar på ett dynamiskt sätt, är det bra att ha några grundpelare att stå på.

Läs mer om Siemens köksprodukter här.

Steg 1: Hur ska köket se ut?

Det första steget är att se vilka förutsättningar som finns. Hur är rummet planerat? Finns det plats för en köksö? Baserat på de förutsättningar som råder är det möjligt att välja form och sedan ta nästa steg i köksplaneringen.

Letar du vitvaror med det lilla extra? Kolla in Siemens studioLine – vitvaror med karaktär.

Om rummet är smalt eller öppet passar en enkel form bäst, där köket är placerat längs en vägg. Baserat på hur rummet ser ut går det att placera ett bord direkt i anslutning till köket. Om rummet är mer korridorliknande kan köket löpa längs väggen ut till ett anslutande rum.

L- och U-formade kök är väldigt flexibla då de går att anpassa till de flesta rum. De möjliggör också stora arbetsytor och fristående kyl och frys. Med ett U-kök kan arbetsytor och häll placeras längs två väggar, medan kyl, frys och ugn kan placeras längs den tredje väggen.

Några exempel på hur ett kök kan vara format.

Många drömmer om en stor köksö, vilket inte är så konstigt. Om utrymme finns så möjliggör en köksö ett funktionellt och snyggt kök. Oftast behövs åtminstone 15 kvadratmeter med yta för att få plats med en köksö – utifrån det kan köksöns storlek planeras. Ett bra tips är att placera ett bord där du tänker dig köksön, på så sätt kan du få en känsla för utrymmet. inductionAir Plus, Siemens senaste modell av induktionshäll med inbyggd fläkt, är ett bra exempel på häll som passar en fristående köksö. Det smarta med inductionAir är att du helt slipper en traditionell fläkt och kan därför bygga ditt kök friare och öppnare.

Läs mer om inductionAir Plus, en häll med inbyggd fläkt, perfekt för det öppna köket.

Steg 2: Arbetstriangeln

För att matlagningen ska bli så enkel och effektivt som möjligt, brukar vitvarorna i ett kök placeras utifrån en modell; arbetstriangeln. Det innebär att vitvaror som diskmaskin, vask, ugn och häll samt kyl och frys ska placeras så nära varandra som möjligt för att de ska kunna användas så effektivt som möjligt.

Arbetstriangeln syftat till att underlätta användandet av köket. Genom att utgå från arbetstriangeln blir arbetsvägarna smidiga och effektiva.

Steg 3: Vilka vitvaror vill du ha?

Siemens har vitvaror för alla behov och förutsättningar. Det viktigaste av allt är att du inte behöver kompromissa med något. Design och innovation kommer går hand i hand med Siemens vitvaror.

Det finns många olika varianter av exempelvis kyl, frys, induktionshällar och andra vitvaror. Vilken som passar ditt kök beror på vilka förutsättningar du har. Om du vill ha en induktionshäll på köksön och samtidigt undvika fläkt i taket, då passar Siemens inductionAir Plus perfekt. Det är en induktionshäll med en inbyggd köksfläkt som möjliggör ett modernt och öppnare kök.

Läs mer om Siemens smarta vitvaror.

Bra vitvaror gör köket. Siemens studioLine-serie ger ditt kök högkvalitativa vitvaror som är smarta, snygga och flexibla.

Om du adderar ett smart kylskåp från Siemens kan du via två inbyggda kameror titta på vad som finns i kylen, oavsett var du befinner dig. Genom att kunna ha koll på vad som finns i kylskåpet i realtid kan vi handla mer effektivt och därmed minska matsvinnet.

Siemens har också premiumserien studioLine. Filosofin bakom studioLine är enkel, att erbjuda köksprodukter som förhöjer och förenklar din matlagning. studioLine blackSteel-designen andas en exklusiv känsla och tillsammans med produkternas innovativa teknologi blir det en fullträff i köket.

Läs mer om studioLine här.

Hemligheten med ett bra kök är att hitta rätta balansen. En balans mellan arbetsytor, vitvaror, förvaring, funktion och inte minst design.

Se filmen nedan och kom igång med planeringen av ditt nya kök!

Mer innehåll från Siemens

Ta köket till en ny nivå – skippa köksfläkten

Fläkten inbyggd i hällen – nya möjligheter

Stor frihet, design och effektiv matlagning


Detta är en annons från Siemens Hushållsapparater. Läs mer här.