OBOS Deläga

Sponsrat innehåll av OBOS

Med OBOS Deläga gör OBOS skillnad. De hjälper dig att flytta in i din drömlägenhet, även när det är utmanande tider. Konceptet är tydligt: du köper minst hälften av bostaden – men bor i hela. 

OBOS Deläga, som ger köparen möjlighet att samäga minst 50 procent av en nyproducerad bostad med OBOS, lanserades i Sverige i juni 2021. Sedan dess har över 120 bostäder erbjudits med OBOS Deläga – och intresset fortsätter att växa.

Klicka här för att hitta en OBOS Deläga-bostad.

– Vi märker att intresset växer, främst genom kontakten med mäklarna som säljer våra bostadsprojekt, men också genom att vår bolånepartner får allt fler förfrågningar som handlar om Deläga. Det beror förmodligen på den stora betydelsen Deläga har för flera typer av köpare på bostadsmarknaden, säger Cattis Carlén, affärsansvarig för OBOS Deläga.

Med OBOS Deläga kan du köpa halva bostaden men bo i hela.

Fördelarna med OBOS Deläga är många. Förutom ett nytt och fräsch hem får du upp till halverade bolånekostnader eftersom du som köpare endast behöver låna för din del av bostaden. Dessutom får du tryggheten som ett delat ägande innebär.

– När vi delar ägandet delar vi också på den ekonomiska risken med köparen av bostaden, vilket kan vara extra betydelsefullt i ekonomiskt utmanande tider som nu, säger Cattis Carlén.

Räkna ut din månadskostnad med OBOS kalkylator i en lägenhet med 4 rok.

Cattis Carlén är affärsansvarig för OBOS Deläga.

Vill du göra bostadsköpet möjligt? Klicka här.

Konceptet OBOS Deläga passar alla skeden i livet och har hittills varit särskilt populärt bland förstagångsköpare och de i förändrade familjeförhållanden.

– Vi gör skillnad. Det är mångas dröm att kunna sätta nyckeln i dörren till ett hem som ingen annan har bott i. Att vi kan förverkliga den drömmen för fler känns väldigt bra, säger Cattis Carlén.

Att köpa en lägenhet genom OBOS Deläga är enkelt. Efter att du tecknat ett medlemskap i OBOS kan du anmäla intresse för en specifik OBOS Deläga-lägenhet. Därefter väljer du hur mycket av bostaden som ska köpas, där minimum är 50 procent. När du sedan har möjlighet kan du öka dina ägarandelar – med målet att inom tio år äga hela bostaden. I vintras flyttade de första medlemmarna in i sina helt nya hem.

Här kan du hitta en OBOS Deläga-bostad.

Nongnoot Pichetkul är en av dem som har köpt med OBOS Deläga.

Nongnoot Pichetkul och hennes dotter Emma är några av dem som, tack vare OBOS Deläga, nu bor i sin drömbostad. Lägenheten, som ligger i Sollentuna, köpte de tillsammans men det är Emma som bor i den.

– Vi är väldigt nöjda. Deläga passade perfekt för oss med tanke på vår nuvarande situation och möjligheten att bo bara en station ifrån varandra. Med ytterligare en dotter som snart planerar att flytta hemifrån, hoppas vi på fler Deläga-bostäder i området, säger Nongnoot.

Här kan du räkna ut din månadskostnad i en lägenhet med 2 rok.

Välj själv hur stor andel av bostaden du vill köpa, minimum 50 procent.

OBOS är en medlemsorganisation med ett tydligt syfte att hjälpa medlemmarna att komma in på bostadsmarknaden.

– Våra medlemmar uttryckte att ett av de största hindren för att köpa en bostad var att klara kravet på kontantinsatsen. Vi vill bidra till att uppfylla våra medlemmars bostadsdrömmar i alla olika faser i livet, säger Cattis Carlén avslutningsvis.

Gör bostadsköpet möjligt med OBOS Deläga.


Detta är en annons från bostadsutvecklaren OBOS. Läs mer om OBOS här.