Skapa en mysig uteplats

Sponsrat innehåll av Mio

Skapa en mysig uteplats

Funderar du på hur du kan förvandla din altan eller balkong till den ultimata avkopplingsplatsen i sommar? Nyckeln ligger i att inreda din uteplats som om det vore ett extra rum. Här delar Mios inredningsexpert de senaste trenderna – och ger tips på hur du gör uteplatsen till sommarens bästa tillflyktsort.

Snart gör sommaren entré! Det innebär att det är dags att börja förbereda för utelivet. När du ska köpa nya utemöbler till din uteplats eller balkong är det viktigt att tänka på vad du har för utrymme, och hur du vill använda det. 

Ett caféset passar exempelvis jättebra på den lilla balkongen, men också som ett komplement i den stora trädgården. För mer sociala ytor är ett större matbord, eller en loungegrupp att föredra för långa och varma sommarkvällar. Har du en större uteplats är ett tips att skapa rum-i-rummet, där flera olika grupper får ta plats. 

Hitta rätt möbler till din balkong eller uteplats här!

Inred ett inbjudande utevardagsrum där du kan umgås med vänner, äta gott eller slappa med en bok. 

– Dela upp de olika möbelgrupperna på din uteplats utifrån läge och användning, och skapa ett rum genom att rama in med en utomhusmatta. För extra rumskänsla och skydd mot solen kan du komplettera med ett fint parasoll, säger Fanny Sahlqvist, inredningsexpert på Mio. 

Förutom fina och sköna utemöbler är ett annat måste grönska. Våren och sommaren är starkt förknippade med grönska, och vad vore en uteplats utan det? För att ta din uteplats till nya höjder se till att inreda med olika växter i fina krukor och vaser. 

Äntligen dags att inreda ute! Klicka här för fler tips.

Extra härlig blir uteplatsen med dynor, kuddar och plädar som mjukar upp.

Inred med årets trender 

För att inreda din uteplats eller balkong kan du ta avstamp i årets trender. Är du en modern minimalist, en färgstark maximalist eller älskar du skandinavisk klassisk design? Bland Mios utomhussortiment finns det trender för alla olika smaker. 

– Ge utrymme för färg oavsett om det är dova, harmoniska toner eller färgsprakande, intensiva färger och mönster, det finns något för alla! Men våga ta ut svängarna, säsongen är trots allt under en mer begränsad period, säger hon. 

Vill du se fler trender för uteplatsen? Klicka här!

Skapa en förlängning av ditt hem

Är du osäker på hur du ska inreda din uteplats kan du inspireras av din stil och inredning inomhus, berättar Fanny. 

– Jag tycker det är viktigt att skapa en hemtrevlig och personlig uteplats att trivas i under hela våren och sommaren. Gör detta genom att inreda på samma sätt, inne som ute, för att skapa en förlängning av ditt hem. 

För att öka mysfaktorn utomhus kan det även vara bra att tänka på de små värdena. Addera fina kuddar, dynor och plädar för att få en ombonad känsla. Skapa en mysig atmosfär med hjälp av belysning som solcellslampor, ljusslingor och ljuslyktor. 

Inspireras och inred din uteplats.

Desto mer färgsprakande detaljer, desto mer sommarglädje! 

Klicka här för tips och inspiration för sommarens bästa poolhäng!


Det här är en annons från Mio. Läs mer om dem här.