Ford Mustang Mach-E

Nya Mustang Mach-E:
”En triumf”

Med nya Ford Mustang Mach-E, Fords första helt eldrivna SUV, utmanar biltillverkaren synen på elbilar. Med Mustang-attityd, lång räckvidd och fyrhjulsdrift kompromissar bilen inte med något.

Nya Mustang Mach-E har redan innan lanseringen varit en snackis i bilvärlden. Få har missat den klassiska modellen Mustang och med Mach-E tar Ford det ikoniska med Mustangen och blickar framåt. Brittiska Auto Express beskriver bland annat den nya eldrivna SUV:en som ”en triumf”.

Läs mer om nya Mustang Mach-E här.

Det är inte enbart namnet som gör Mustang Mach-E unik. Bilen är full av banbrytande teknologi och detaljer som gör att bilen fyller alla de behov en vanlig familj har. Vissa har ibland en bild av elbilar som små och att de saknar viss funktionalitet, med Mustang Mach-E kunde den bilden inte vara mer fel.

Med Mach-E på uppfarten behöver en familj inte kompromissa med något i vardagen. Den stora bakluckan räcker till både hockeytrunk och hundbur, men det finns något mer. Där motorn på en konventionell bil vanligtvis finns har Mach-E istället en framlucka, en ”frunk”, som ger ytterligare 81 liter av förvaringsutrymme samt ett smart dräneringshål som gör att utrymmet kan spolas ur.  

Baklucka bak – och fram. Mustang Mach-E har en ”frunk” som ger ytterligare 81 liter av förvaringsutrymme.

– Mustang Mach-E är en av de mest spännande bilarna Ford någonsin har introducerat, säger Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service, Ford Europa.

Läs mer om nya Mustang Mach-E och hur bilen passar ditt liv.

Räckvidden sticker ut

Modellens räckvidd gör att Mach-E sticker ut i segmentet. Räckvidden på upp till 610 kilometer överträffar de flestas behov och gör att bilen lever upp till de förväntningar en modern familj har på sin bil. Bilen återanvänder också upp till 90 procent av den bromsenergi som normalt går förlorad.

Tekniken, regenerativ bromsning, innebär att energin som skapas kan användas för att ladda högspänningsbatteriet – kraft som sedan används för att accelerera bilen. Om kraften i motorn skulle ta slut går det att snabbladda bilen på 10 minuter för att få en räckvidd på drygt 119 kilometer.


Visste du att…

Mustang Mach-E kommer till Sverige i tre versioner och två storlekar på batteri.

– Mustang Mach-E med tvåhjulsdrift.

– Mustang Mach-E med fyrhjulsdrift.

– Mustang Mach-E GT med fyrhjulsdrift och
465 hästkrafter. GT-versionen lanseras i slutet 2021.


Intelligent och innovativ

Mustang Mach-E är intelligent och ger varje förare stora möjligheter att personanpassa användandet av bilen. Nyckeln behövs inte – istället kan mobiltelefonen vara nyckeln som gör att du kan starta och köra bilen. Eller så känner bilen av din närvaro via telefonen och öppnas automatiskt. Bilens intelligens utvecklas ständigt genom SYNC-systemet. SYNC är bilens infotainment-system och dess programvara ser till att bilen är uppdaterad tack vare innovativ och molnansluten teknik.

– Vi har jobbat hårt för att säkerställa att äga en Mustang Mach-E är den mest personliga och mest uppkopplade upplevelsen som finns. Den senaste generationen SYNC är den smartaste hittills och kommer bara bli smartare under tiden du äger bilen. Den är designad att veta vad du behöver och när du behöver det, säger Jan Schroll, Connectivity Manager på Ford Europa.

Detta är nya Ford Mustang Mach-E – läs mer här.

En viktig del av bilens intelligens är den stora mängd säkerhetsfunktioner som finns i bilen. Dödavinkeln-övervakning, hastighetsövervakning, autobroms med fotgängar- och cykeldetektering och intelligent adaptiv farthållare med traffic jam assist är bara några exempel på teknik gör varje kilometer på vägen mer Mach-E mer säker.

Bilens intelligens utvecklas ständigt genom SYNC-systemet.

Mer än en bil

Nya Ford Mustang Mach-E är inte bara rymlig, säker, har ikonisk Mustang-attityd och är helt eldriven. Den är också väldigt rolig att köra, vilket framgår tydligt när Dagens Industri testade bilen i mars 2021:

”Mustang Mach-E lär bli en framgång för Ford. Bilen är kul att köra och bekväm att åka i. Dessutom gör designen och flera roliga finesser att modellen sticker ut.”

Detta är nya Ford Mustang Mach-E

0-100 km/h på 5,1 sek.
Batteri: 75 kWh och 99 kWh
Räckvidd: Upp till 610 kilometer
Laddningshastighet: 150 kW
Går att välja mellan RWD och AWD.


Detta är en annons från Ford. Läs mer om nya Ford Mustang Mach-E här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.