Höstens nyheter från Epoq

Här är höstens köksnyheter

Under de senaste åren har trä fått en allt mer framträdande roll i interiören – och trenden ser ut att fortsätta i våra kök. Epoq köks designexpert tar tempen på vilka kökstrender som gäller – och smarta detaljer som du inte får glömma.

Det finns mycket att tänka på när du renoverar köket; funktion, layout och sist men inte minst – design. Höstens köksnyheter går mot nya höjder, där färger blandas med olika träsorter. 

– Det är viktigt för oss att det är lätt att kombinera sortimentet, att färger och former passar ihop och att det finns stor flexibilitet i valmöjligheterna. Samtidigt ska det vara lätt att få till en god estetik, säger Ingvill Hermansen, inredningsdesigner på Epoq.

Vill du se köksnyheter och trender från Epoq – klicka här.

Lamella i färgen Natural Oak.

Pillar i färgen Dark Oak.

Linjer dominerar

Hållbarhet och kvalitet är en röd tråd som går igenom bland årets nyheter och trender. Därför har Epoq, som säljs exklusivt hos Elgiganten, tagit fram flera fronter i trä, däribland höstens tillskott Dark Oak. 

– Den mörka eken ger ett lugnt, men samtidigt sofistikerat uttryck som lätt kan kombineras med andra material och färger, berättar Ingvill. 

En annan trend är fronter med horisontella och vertikala linjer, som inte bara är snygga – utan som även bidrar till lugn och balans i hemmet. Epoq har under hösten släppt två nyheter på temat. Lamella är en front gjord i massiv trä och finns i färgerna Dark Oak, Natural Oak och Black Ash. 

Pillar är också en ny front i helträ, och har tunna vertikala detaljer i färgerna Dark Oak och Natural Oak. 

– Horisontella och vertikala linjer i köket är helt rätt i tiden. Det ger en känsla av lyx, särprägel och lekfullhet och för tankarna till arkitektoniska element som man känner igen från moderna restauranger och barkoncept, förklarar Ingvill. 

Planerar du att göra om ditt kök? Boka ett kostnadsfritt möte med Epoqs köksrådgivare. 

Köksserien Trend i Red Clay och Soft Beige.

Blanda färg, form och material

För dig som har ett hem med mycket vita eller ljusa färger hemma kan ett kök i färg från Epoq skapa en fin balans i hemmet, menar Ingvill. 

När du köper ett kök av Epoq kan du välja mellan 12 serier och över 40 olika luckor och färger, däribland de populära nyheterna: Trend Soft Beige, en lugn beige, Trend Red Clay som påminner om terrakotta, och Pure Matt Graphite – en mörk front som är mjukare än svart.

Behöver du hjälp med att designa ditt kök erbjuder Epoq kostnadsfri rådgivning både i butik och online. 

Klicka här om du vill ha gratis hjälp att designa ditt kök.

Göm undan i populära frukostskåp 

När det kommer till att planera kök för mindre ytor finns det några smarta och yteffektiva lösningar att ta till.

– Frukostskåp, där du kan gömma undan allt från bröd till hushållsmaskiner, har blivit väldigt poppis, påpekar Ingvill. 

I skåpet kan du justera hyllplan efter smak och behov, nyttja eluttaget för exempelvis micro och kaffebryggare, som du sedan enkelt kan gömma undan när du är klar. Nu finns frukostskåpet även tillgängligt i alla färger i Trend-serien. 

Vill du ha mer köksinspiration? Läs mer här!

Dekorera och öppna upp med hyllplan

För att skapa en fin balans i köket är det smart att blanda köksskåp med öppna hyllplan. Epoq nya hyllsystem, Decor Niche, kan kombineras på flera sätt och finns i färgerna Natural Oak, Dark Oak, Pure Matt Black och Trend Greige

– Den öppna förvaringen frigör köket och får det att smälta in som en möbel. Systemet kan lösa ett förvaringsbehov för exempelvis kokböcker eller så kan du ställa ut dina vackraste vaser och favoritföremål, säger Ingvill avslutningsvis. 

Vill du se vilka kök Epoq erbjuder? Klicka här för att se deras olika stilar.


Detta är en annons från Epoq