Elitfönster, Lasseman

Artisten Lasseman om sin kärlek för renovering – och många fönster

Arvingarnas Lasseman och hustrun Therese Larsson är snart i hamn med sin tredje renovering. Här berättar de om sin kärlek till renovering och vackra hem – och hur Elitfönster är kronan på verket.

Lars ”Lasseman” Larsson, är en av fyra medlemmar i det omtyckta dansbandet Arvingarna. För två år sedan hittade han och frun Therese sitt nya drömhus och beslutade sig för att flytta från sitt tidigare boende i Göteborgs skärgård. 

Det nya huset ligger på den gamla lotsön Ängholmen – inte många hundra meter från familjens tidigare hus. Anledningen till flytten var flera; läget, timingen och tomten.

– Min syster Maria och hennes familj bor här ute och vi har alltid hängt mycket här. Så när detta kom upp till salu, då kände vi att ja, det är här vi vill bo, säger Lasseman.

Vill du veta mer? Läs mer här!

Lasseman Larsson tillsammans med frun Therese Larsson framför det nya huset.

Drömprojekt i skärgården

Paret har en stark passion för renovering, ett intresse som vuxit fram genom åren. De har tillsammans renoverat tre olika hem, drivna båda av kärleken till utmaningen och att skapa ett vackert hem.

– Det är väldigt viktigt för oss hur vi har det hemma. Allt från lister, färger och fönster. Det finns ju alltid saker som man kan förbättra och göra om så som man själv vill ha det, berättar Lasseman.

När det blev dags att välja fönster till husets utbyggnad föll valet naturligt på Elitfönster. 

– Så som vi har byggt huset nu med utbyggnaden så är köket husets mittpunkt och hjärta. Det är vårt nya favoritrum! Var du än tittar så har du massa fönster där du får in ett härligt ljus, säger Lasseman

Fönsterguide: Ta reda på vilka fönster som passar ditt hus.

För utbyggnaden valde paret att installera Elitfönster Original Alu med spröjs för att få till en New England-stil.

Fönstrens viktiga roll i New England-hemmet

När man ser Lasseman och Therese hus blir man direkt uppmärksam på de många spröjsade fönstren. För att få till New England-stilen som paret ville åt, valde de att installera Elitfönster Original Alu, ett tidlöst designat fönster med både spröjs och ett skyddande lager aluminium.

– Fönstren, och specifikt spröjsen, är centrala för att fånga New England-stilens essens. Utan spröjsen hade det helt enkelt inte blivit samma känsla, menar båda två. 

Spröjsguide: Så väljer du rätt.

Elitfönster Original Alu kommer i olika storlekar och utföranden.

Lasseman förklarar att valet av Elitfönster var självklart, tack vare dess kombination av kvalitet, funktionalitet och form. 

– Först och främst så är det ju viktigt att fönsterna är fina. Och då vi har så pass många fönster är det viktigt att de håller i längden och är av bra kvalitet, säger Lasseman.

Vill du veta mer? Klicka här!


Detta är en annons från Elitfönster.