Jotex

Hitta rätt stil för din uteplats

Under det senaste året har vi tvingats anpassa oss till en ny verklighet. Hemmet har blivit en oerhört central plats i livet, vilket gjort att vi satsat mer på hemmamiljön. Med resor inställda har det blivit viktigt att kunna njuta av ”semester” hemma – inte minst när sommaren knackar på dörren.
– Våra utomhusmiljöer blir viktigare än någonsin, säger Sofia Thor, produktchef på Jotex.

Nu för tiden har vi vant oss med att hänga upp ballongerna i träden, duka upp kaffe och tårta utomhus och hälsa på avstånd. Med pandemirestriktioner har vår utomhusmiljö blivit den plats där vi kan umgås och träffa vänner och familj på ett säkert sätt.

Hitta stilen för din uteplats hos Jotex – klicka här.

Sofia Thor och hennes kollegor på Jotex har sett att allt fler valt att investera mer i sin utemiljö under det senaste året, sannolikt på grund av att exempelvis semesterresor blivit begränsade. Ökningen syntes redan förra året och tros växa i år.

– 2020 såg vi en otroligt stor ökning av intresset för utemöbler och utemiljö, både i trafik och försäljning. Faktum är att det mesta sålde slut redan i början av maj. Trenden håller i sig och i år har säsongen dragit igång tidigare än normalt. Därför har vi utvidgat utesortimentet inför årets säsong, säger Sofia Thor.

En tydlig trend 2021 är möbler i aluminium.

Glöm inte detaljerna

En trend som är tydlig inför våren och sommaren är material i aluminium. Det tåliga materialet klarar det mesta och kan användas ute även under höst och vinter. Särskilt en serie med produkter i aluminium har blivit en storsäljare hos Jotex.

– Vår serie Menton har varit otroligt populär och i år har vi adderat flera härliga färger, en serveringsvagn, en solsäng med mera. Vi har också en helt ny serie, Nerja, som precis som Menton är snygg, slitstark och underhållsfri, berättar Sofia Thor.

Se hela Menton-serien här.

Anpassa detaljerna efter din uteplats förutsättningar.

Balkong eller uteplats – spelar ingen roll

En uteplats innebär olika saker beroende på var man bor. En balkong kan vara en ypperlig plats att njuta av på samma sätt som en trädgård. Men oavsett förutsättningar finns det några saker som bör göras innan du inreder din utemiljö. Fundera på vad du vill ha ut av ytan. Är det en plats för middag eller häng? Är det morgonsol eller kvällssol? Dina förutsättningar lägger grunden. 

Så kan du inreda ditt uterum – läs mer här.

– Har du en stor altan kan du ha plats för både matplats och vardagsrum. Kanske kan du till och med inreda en barnhörna? Har du en mindre balkong, satsa på ett mindre möbler som ett café-set. Fundera på om du kan bygga på höjden och på så sätt även få plats med en loungedel eller en mindre soffa, säger Sofia Thor.

Ett bra tips för uteplatsen är att skapa olika öar med olika syften. Kanske ett utekök passar?

Använd ytorna

Dela gärna in trädgården eller uteplatsen i olika rum och skapa öar med olika syften. Kanske kan du inreda en mysig plats för frukostar i morgonsolen, skapa härligt eftermiddagshäng med en skön loungegrupp och samtidigt ha plats för en middagsyta för sommarens grillkvällar?

Två saker är viktiga för helhetsupplevelsen; belysning och textilier. Rätt belysning gör att uteplatsen lever lite längre. Då kan den användas långt in på småtimmarna och även en bra bit in på sensommaren då kvällarna blir mörkare. Genom att blanda olika sorters ljuskällor går det att få en funktionell men också mysig belysning. Tillsammans med plädar, kuddar och andra textilier höjer du mysfaktorn rejält även när graderna går ner något på kvällen.

När vi inte kan umgås i den utsträckning som vi vill, då gäller det att kunna tillvara på tiden.

Hitta stilen för din uteplats hos Jotex – klicka här.


Detta är en annons från Jotex. Hitta dina nya utemöbler hos Jotex – klicka här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *