Bohusgatan

Välkommen till Bohusgatan

Det är inte ofta det byggs nya bostäder i centrala Göteborg. Nya bostadsprojektet Bohusgatan är det första på över 20 år. Med anrika Heden som närmsta granne kommer ett hus växa fram som andas en perfekt mix mellan 1920 och 2020-tal och som kommer vara ett kännemärke för samtiden.
Vi känner stort ansvar i att utveckla ett kvarter som inte bara smälter in i stadsdelen, utan något som alla göteborgare kan vandra förbi, ta del av och känna stolthet över, säger Christian Nygård, på bostadsutvecklaren Balder som står bakom projektet.

Bohusgatan är en anrik och klassisk Göteborgsgata. Under många år i mitten av 1900-talet var gatan förknippad med den brandstation som låg där och gav göteborgare skydd och hjälp när elden härjade. Brandstationen revs i slutet av 1990-talet samtidigt som området runt omkring utvecklades. Platsen där brandstation låg har i många år varit ett hål i området. Det är det slut på nu.

Anmäl ditt intresse för Bohusgatan – klicka här.

Illustrationer som visar interiör i prestigeprojektet Bohusgatan.

Första bostäderna på många år

För första gången på 20 år byggs nu nyproducerade bostäder kring Heden. När bostadsutvecklaren Balder sätter spaden i backen är det början till ett nytt kännemärke för centrala Göteborg. Projektets två torn på 15 och 19 våningar kommer att bli en självklar del av Göteborgs skyline.

– Vi bevarar platsens historik genom att väva in det eleganta och tidlösa samtidigt som ambitionen är att skapa ett nytt landmärke mitt i stadssilhuetten. Bohusgatans koncept har andats 1920 möter 2020 och framtiden. Det kommer märkas i detaljer. Oavsett från vilket perspektiv du väljer att se det ifrån så kommer Bohusgatan att märkas, förklarar Oliwer Cedergren, marknadsansvarig på Balder.

Läs mer om Bohusgatan och anmäl ditt intresse – klicka här.


Fakta: Nära till allt

Distanser till Göteborgs knutpunkter

1 kilometer till Korsvägen

600 meter till Avenyn

300 meter till spontanfotboll

500 meter till Trädgårdsföreningen


Säljstart inom kort

Projektet har en planerad säljstart under våren 2021, med preliminär inflyttning under vintern 2023/2024. Totalt byggs cirka 326 bostäder på 1 till 5 rum och kök. Samtliga bostäder får egen balkong eller fransk balkong, vissa till och med dubbla, och etagelägenheterna får terrass.

Läs mer om inredningsvalen här.

Fastighetens yttre kommer att andas den arkitektur från 1800-talet och framåt som präglar området, men interiört kommer bostäderna vara moderna med allt vad det innebär. Bland annat kommer samtliga lägenheter ha vattenburen golvvärme och tvåstavsparkett. Balder har ett väl utformat program för inredningsval, anpassat efter moderna trender och funktionella lösningar. Koncepten för Klassisk, Trend och Elegans.

– Koncepten går att blanda, ett för kök och ett för badrum, och vi har omsorgsfullt tagit fram materialval för att möta dagens och framtidens behov, säger Christina Nord, inredningsansvarig på Balder.Välj mellan olika stilar och färger med Balders olika tillval. Du kan välja en stil i köket och en annan badrummet, allt för att du ska få ditt personliga hem.

Det är ett unikt projekt med tanke på läget och stilen. Hur ser Balder på att bygga på ett sådan unik plats? 

– Bohusgatan är något som på sätt och vis kommer läka ett sår i området, det som idag är en parkeringsplats ska förvandlas till en riktig stadsgata med bostäder, restauranger och butiker som knyter ihop Heden och Ullevi. Vi har haft höga ambitioner och efter nära samarbete med arkitekterna har vi landat i en utformning som vi verkligen känner att är stolta över att få presentera, säger Christian Nygård.

Anmäl ditt intresse för Bohusgatan – klicka här.

Vilken badrumsstil passar dig?


Detta är en annons från bostadsutvecklaren Balder. Läs mer om dem här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *