Inred uteplatsen med K-Rauta

Så får du till en mysig och levande uteplats

Uteplatsen har alltid varit viktig, men under det senaste året har vårt fokus på uteplatsen ökat dramatiskt. När resor är inställda och rörligheten begränsad har många valt att satsa lite extra på hemmamiljön. I den här artikeln har vi tillsammans med K-Rauta samlat några tips för hur du kan skapa en mysig uteplats.

När solen börjar värma upp både oss och trädgårdar är det dags att fixa uteplatsen inför sommaren. När trädäcket är byggt eller uppfräschat – du kan läsa mer om det här – börjar nästa steg, att göra utemiljön till en härlig plats att vara på.

Hitta möblerna för din uteplats – läs mer här.

Arbetsyta och matplats är alla viktiga delar av en fungerande uteplats.

Planera

Tänk genom hur du vill använda uteplatsen och anpassa inredning och detaljer efter det. Just utemiljön är viktigare än någonsin ur ett socialt perspektiv i och med pandemins påverkan på hur vi umgås. Ett bra knep är att dela in uteplatsen olika områden som fyller olika funktioner.

En avkopplande hörna kan ha en härlig soffa med belysning som gör det möjligt att sitta ute sent på kvällen. Matplatsen kan vara en yta där det sociala umgänget utgår ifrån, särskilt under sommartid då många har gäster hemma. Matlagning, matplats, avkoppling och lekyta är fyra områden de flesta behöver eller vill ha på sin uteplats.

Kolla in K-Rautas olika loungeset – klick här.

Ett loungeset blir en naturlig plats att slappna av på.

Låt barnen leka

Just barnens lekyta är en nyckel till användandet av uteplatsen. Då en altan eller ett trädäck är byggt av trä är det också vattentåligt. Använd baljor, hinkar och vatten för att barnen ska leka och njuta även när det är varmt ute. Med kreativa lekar blir uteplatsen perfekt yta för barnen att kunna njuta av.

Hitta produkterna för din uteplats – klicka här.

Hitta ytor för lek, då kan även barnen njuta av uteplatsen.

För att kunna njuta av uteplatsen även de där kyliga sommarkvällarna kommer kan du använda infravärmare eller gasolvärmare. Då förlänger du utesäsongen och kan använda ytan större del av året. Tillsammans med mysig belysning blir uteplatsen en perfekt plats att umgås, även när graderna rör sig nedåt och kvällarna blir allt mörkare.

Ditt drömprojekt

Utesäsongen väcker vår kreativitet och möjligheterna ökar. Sommaren 2021 kan vara året då du tar tag i ditt drömprojekt. Oavsett om det är att bygga en egen soffa eller ett massivt utebord i träd så handlar det ofta om att våga starta. Med K-Rautas Projektplanerare kan du få stöd och hjälp kring ditt projekt helt kostnadsfritt. Projektplaneraren kan hjälpa till med planering, budget, materialval och skisser. Du kan få hjälp oavsett vad för projekt du vill sätta igång med.

Vad väntar du på? Det är bara att sätta igång.

Behöver du hjälp med planeringen? Boka en tid med K-Rautas projektplanerare.

Våga ta tag i ditt drömprojekt, kanske är det att bygga en koja?

3 tips för en lyckad uteplats

Laga din mat utomhus

Med en grill eller utekök kan du laga maten utan att behöva stå inne i köket. På det sättet kan du vara med och umgås även under matlagningen. Plus att du kan bygga på solbrännan.

Skydda mot vädret

Tänk efter så att uteplatsen är skyddad mot vädrets krafter, exempelvis kan en del av uteplatsen ha tak ifall regnet kommer.Även om det är härligt med sol är det skönt att kunna slappna av i skuggan när det är som varmast.

Loungehörna

Glöm inte hur skönt det är att kunna slappna av i en härlig loungehörna med kuddar, filtar och en mysig stämning.


Detta är en annons från K-Rauta. Se hela K-Rautas sortiment här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.