K-Rauta höstfärger

Sponsrat innehåll av K-Rauta

Så målar vi 2022 – höstens färgtrender

Äntligen är hösten här – en perfekt årstid att göra om hemmet. Och varför inte förnya med lite väggfärg? Här djupdyker vi bland hösten kulörtrender för väggar och möbler tillsammans med K-Rauta.

Efter en sommar med utomhusprojekt och påtande trädgården är det nu dags att flytta fokus från utomhus till inomhus. Hösten och vintern är perfekta årstider att förnya med färg  – och varför inte i någon av höstens trendigaste?

Inför den nya säsongen har K-Rauta inspirerats av naturens lugna och harmoniska färger som får samspela med toner av orange, rött och gult. 

Vill du veta mer? Klicka här. 

Jobba ton i ton 

Något som trendar just nu när det kommer till färger är att jobba ton i ton. På så sätt kan du enkelt skapa en känsla av lugn, samtidigt som du får ett lyxigare och mer intressant uttryck hemma. K-Rauta har tagit fram tre kulörer, Ingefära, Peppar och Kryddnejlika, som passar väldigt fint tillsammans. 

Här har K-Rauta har valt att måla väggarna i Kryddnejlika, en neutral och brunbeige kulör, medan dörrfoder och golvlister målades i en crèmevit nyans – Ingefära. Dörrarna får ta plats med ett kontrasterande uttryck och målades mörkbruna i nyansen Peppar. 

Färgkoder som användes: 

Vägg och skåp: NCS S 3005-Y20R
Dörrar: NCS S 6005-Y20R
Dörrfoder och lister: NCS S 1502-Y

Klicka här för mer inspiration. 

Våga mer färg 

Ett rum som ofta glöms bort är hemmets central – hallen. För att framhäva hallen och skapa ett trevligt första och sista intryck målades hallen i tre kulörer: Curry, Ingefära och Koriander.

Hallen, som ofta hålls neutral, fick i det här fallet en fondvägg i den mustiga kulören Curry. Att ha en fondvägg, speciellt i ett litet utrymme, är ett effektivt sätt att liva upp. Dessutom är det enkelt att måla över om du tröttnar. Dörr, lister och foder målades i Ingefära och golvet i den gråa nyansen Koriander. 

Färgkoder som användes: 

Fondvägg: S 4040-Y10R
Dörr, golvlister och dörrfoder: S 1502-Y
Golv: S 5005-Y20R

Harmoniskt i trapphuset 

Har du en trappa i din bostad? Ett väldigt enkelt knep för att lyfta utseendet i ditt hem är att ge din trapp lite extra kärlek. Våga måla trappen i en kontrasterande färg. I det här fallet fick trappan en mörkare brun, medans väggarna målades i den brunbeiga kulören Nejlika. 

Färgkoder som användes: 

Vägg: NCS S 3005-Y20R
Trappa och golv: S 5005-Y20R
Låda: NCS S 3050-Y40R

Så lyckas du med målandet 

Inför själva målningen se över vad du behöver i form av verktyg och material. Förbered ytor, skydda möbler och golv samt se till att du har rätt penslar. Du kan alltid fråga personalen på K-Rauta om du är osäker på något.

Om du planerar ett större projekt kan du boka tid med en Projektplanerare på K-Rauta, då får du hjälp med planering och vad du behöver för att tryggt och smidigt genomföra ditt projekt.

Klicka här för att komma i kontakt med en Projektplanerare.


Detta är en annons från K-Rauta.