Bygg en walk in closet

Så bygger du en walk in closet

En walk in closet kan vara ett stort rum, en liten skrubb eller den där bortglömda garderoben. Med smarta förvaringssystem och snygg färg kan du få en gemensam plats för kläderna du aldrig vet var du ska förvara.

Jessica Hoffman, inredare på K-Rauta, förvandlade vad hon beskriver som sitt skräprum till en snygg och smart walk in closet. Rummet som var drygt 10 kvadratmeter stort fick efter en välbehövlig utrensning nya lister, väggar och golv. Och massor med smart förvaring.

– Börja med att rensa ut i garderoberna. Fundera på hur du vill förvara dina kläder, skor, väskor, sjalar med mera. Olika typer av kläder kräver olika typer av förvaring. Tänk högt, lågt, hyllor, stänger, lådor och krokar. Glöm inte heller bort att planera in en helkroppsspegel om möjligt, säger Jessica Hoffman.

Just nu är det förvaringskampanj på K-Rauta – läs mer här.

Smarta Elfa-system

På väggarna installerade Jessica Elfa-system där stänger skruvas fast på väggarna. Därefter kan olika konsoler och hyllplan placeras utifrån hur du vill ha det. En utmaning många har, framförallt familjer, är mängden skor. Sandaler, gummistövlar, vinterskor och finskor har en tendens att spridas överallt i hemmet. Jessica valde att sätta upp lutande hyllor av metall som blev en perfekt yta för förvaring av skor.

– Under de grunda hyllorna satte vi upp en förvaringstavla med krokar och plastboxar för smycken, hårband och annat smått. Krokar kan man inte ha för många av. Perfekt att hänga väskor på och favoritjeansen du använder regelbundet, säger hon.

Med Elfas smarta förvaringslösningar kunde Jessica skräddarsy förvaringen.

Då varje rum är unikt krävs det ofta skräddarsydda förvaringslösningar, vilket K-Rautas projektplanerare kan hjälpa dig med. Du bokar en tid med en Projektplanerare och kan sedan i lugn och ro gå genom dina förutsättningar och behov. Därefter hittar ni tillsammans lösningar.

En lösning som både är praktisk och snygg är måttanpassade skjutdörrar. Med skjutdörrar finns det många valmöjligheter när det gäller färg, utseende och funktion. Det gör att skjutdörrarna går att använda som garderobsdörrar eller exempelvis rumsavdelare. Du kan exempelvis ha en spegel som dörr vilket är ett bra sätt att få in en helkroppsspegel i din walk in closet.

Glöm inte känslan

Ett tips som Jessica menar är viktigt för känslan i en walk in closet är att ha exempelvis en sittpuff eller bänk i mitten av rummet. Då kan du få till en lyxig känsla men också en bra plats för förvaring om du hittar en sittpuff med dold förvaring i.

Få hjälp av K-Rautas Projektplanerare för att hitta rätt förvaringssystem för ditt hem.

Några tips från inredaren Jessica för din walk in closet:

 • Sortera efter färg och typ av plagg
  Skapar ett lugnt intryck och gör det enklare att hitta rätt plagg.
 • Enhetliga galgar (inte gratisgalgar från butiker)
  Dels så ser det snyggt ut men du sparar också mycket plats med tunna galgar.
 • Ha en spegel
  En helkroppssegel underlättar klädvalen och gör att du slipper springa runt i hemmet för att spegla dig.
 • Gör det trivsamt
  Använd växter, härliga gardiner och försök ha det trivsamt i din walk in closet. Då kan det bli som en lugn oas i hemmet.

Just nu är det förvaringskampanj på K-Rauta – läs mer här.


Detta är en annons från K-Rauta. Läs mer om deras förvaringsprodukter här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *