Så blir skrivaren en naturlig del av ditt hem

Så blir skrivaren en naturlig del av ditt hem

Hemmakontoret har aldrig varit viktigare än nu, vilket ställer högre krav på att ha bra arbetsredskap hemma. Men hur inreder du en arbetsplats i hemmet så att den blir både funktionell och passar in? Frida Ramstedt, inspiratör och grundare av inredningsbloggen Trendenser, ger sina bästa tips. 

Det senaste året har vi spenderat mer tid i våra hem än någonsin tidigare. Fler jobbar också hemifrån, och kommer vilja fortsätta med det. Undersökningar visar att nästan 90 procent av både anställda och egenföretagare kommer att vilja jobba hemifrån delvis eller helt även efter pandemin. Något som ökar kraven på vårt hemmakontor och den utrustning vi dagligen behöver där skrivare och webbkamera är bra exempel på produkter som återigen blivit allt centralare. 

Läs mer om HP+ och hur du kan använda det hemma hos dig.

Smarta och snygga lösningar

För att hjälpa hemmarbetare har HP nyligen lanserat ett smart skrivarsystem som heter HP+. Systemet har många smarta funktioner tack vare att det omfattar skrivare, en mobilapp och Instant Ink, ett abonnemang för bläck och toner. Via appen kan du exempelvis skriva ut, skanna och hantera dokument oavsett var du befinner dig och Instant Ink levererar automatiskt bläckpatroner eller tonerkassetter till din dörr precis innan de tar slut i skrivaren. De tomma patronerna eller kassetterna återvinner du enkelt via förfrankerade kuvert.

För att hjälpa hemmarbetare har HP nyligen lanserat ett smart skrivarsystem som heter HP+.

Skrivarna med HP+ kommer med en rad olika smarta lösningar. Det inbyggda systemet Smart Security hjälper dig att undvika angrepp från virus och hackare och när du fotar eller skannar in ett dokument med din telefon blir avbilderna sökbara, vilket sparar massor av tid. Eftersom systemet är uppkopplat till molnet kan du förbereda utskrifter som läxor till barnen eller viktiga arbetsdokument så att de är klara när ni är hemma.

Däremot kan det vara svårt att hitta en självklar plats till skrivaren och andra prylar i sitt hem. Inga problem, menar Frida Ramstedt. Här ger hon sina tre bästa styling-tips för att skapa ett praktiskt hemmakontor.

– En vanlig utmaning är att man inte har plats för ett eget arbetsrum att ställa skrivare, dator och bildskärmar. Samtidigt är många tekniska prylar anpassade för att inte ta så mycket plats, så låt inte begräsningar som till exempel antalet rum eller kvadrat hindra din kreativitet, säger hon. 

Frida Ramstedt, inspiratör och grundare av inredningsbloggen Trendenser, ger sina bästa tips. 

Hemmakontoret

Förutom att placera skrivaren på skrivbordet vid ditt hemmakontor kan du ha den i bokhyllan eller på en byrå. Tänk på att placera skrivaren i en bra höjd, så du har fritt att komma åt och slipper vika dig dubbel varje gång du behöver skriva ut. Eftersom du kan använda HP Smart Appen till att kopiera och skanna behöver du inte använda skrivarlocket ovanpå skrivaren, så var inte rädd för att placera några böcker ovanpå. På så sätt smälter skrivaren in bland all annan lektyr.

Tänk på att placera skrivaren i en bra höjd slipper vika dig dubbel varje gång du behöver skriva ut.

Köket

Om du bor i en mindre lägenhet eller om du har kombinerat kök och vardagsrum kanske du oftast arbetar från matbordet när du arbetar hemifrån? Har du en (stänkskyddad) yta över i köket? Då är det inga problem att låta skrivaren stå framme så har du den alltid nära till hands. Om du har ett ljust kök med ljust kakel och ljusa köksluckor smälter faktiskt skrivaren in mycket bättre än vad du tror. Men kom ihåg att placera den med säkert avstånd från spis eller andra värmekällor som finns i köket. Dessutom skrivs ju recepten ut precis där du förverkligar dem!

Läs om hur du kan anpassa HP+ för ditt hem – klicka här.

Skrivaren i köket? Inga problem.

Vardagsrummet 

Ställ skrivaren där du har din övriga inspiration, bland travar av magasin eller vackra coffee table-böcker. På så sätt gör du skrivaren till en naturlig del av vardagsrummet eller hallen. En av många fördelar med HPs skrivare är att storleken är anpassad för hemmet och är tillräckligt grunda för att rymmas på just ett sidobord eller på en byrå. Ett annat tips är att använda ett lägre sidobord intill soffan, eller ställa skrivaren på soffbordet om du har plats för det. 

– På så sätt har du skrivaren inom räckhåll, men utom synhåll när du behöver den, säger Frida Ramstedt avslutningsvis. 

För att läsa mer om HP+, klicka här.

Via appen kan du exempelvis skriva ut, skanna och hantera dokument oavsett var du befinner dig


Detta är en annons från HP.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *