Nya BMW X3

Upplev nya BMW X3 – med den kraft du vill ha

Med nya BMW X3 får du frihet och körglädje. Friheten att välja mellan fyra olika kraftkällor och körglädjen i att lämna varje kurva med ett leende. För oavsett vilken BMW X3 du kör kommer blickar riktas mot dig och samtal kommer att avbrytas när du kör förbi.

BMW X3 är en av biltillverkarens mest populära bilar. Den har sedan lanseringen 2003 blivit en favorit hos många förare runt om i världen. När serien nu kommer med ny kraftfull design, ny teknik och uppdaterat interiör har det inte gått tyst förbi. Bilen är full av ny teknik, smart design och egenskaper som andas riktigt BMW-körglädje.

Läs mer om nya BMW X3 – och välj vilken kraft du vill använda.

BMW X3 går att få med flera olika kraftkällor – eldrivna iX3, laddhybrid, diesel och bensin. Men oavsett vilken kraftkälla du väljer får du en bilupplevelse som är svår att hitta någon annanstans. Du sitter högt, du väcker uppmärksamhet, du har en kraftfull motor under huven. När du gasar får du vad som många beskriver som en äkta BMW-upplevelse, en kombination av hög komfort, kraft och precis väghållning.

Trots likheterna har varje variant unika egenskaper. Med eldrivna iX3 kan du glida helt tyst med 286 hästkrafter under huven med en räckvidd på upp till 46 mil. Med laddhybriden xDrive30e får du fyrhjulsdrift, 2 000 kilo dragvikt och en total elektrisk räckvidd på 50 kilometer. Med den kraftfulla sexcylindriga bensinmotorn i X3 M kan du få en maximal effekt på 510 hästkrafter. 

Med mildhybriden xDrive20d får du en effektiv bil med 190 hästkrafter som kan köras på köras på HVO100 diesel med en snittförbrukning runt 0,6 liter per mil. En mildhybrid använder en elektrisk motor för att stötta förbränningsmotorn och samlar kraft genom bromskraftåtervinning. Den kan alltså inte laddas externt, men bränsleförbrukningen sänks och koldioxidutsläppen minskar tack vare elmotorn.

Du väljer det som passar just dig.

Bygg din BMW X3 – klicka här.

Fakta: TwinPower Turbo-motorer

Om du väljer en bensin- eller diesel-driven BMW X3 är det en 4-cylindrig BMW TwinPower Turbo-motor som fixar maximal körglädje, oavsett kraftkälla.

Bli en del av framtiden

BMW X3 är en del i BMWs omfattande hållbarhetsarbete och ett unikt exempel på hur en mer eldriven bilflotta håller på att växa fram. BMW har valt att arbeta med X3, som är en av kundernas favoritmodeller, och anpassat den så att det bland annat finns helt eldrivna BMW iX3. 

2023 kommer BMW Group erbjuda 25 elektrifierade modeller, varav hälften kommer vara helt elektrifierade. Inom tio år är målet att det ska finnas mer än sju miljoner elektrifierade BMW Group-fordon på vägarna, varav cirka två tredjedelar som körs på elektricitet. BMW Group har bestämt att öka andelen återvunna material i sina fordon. I genomsnitt tillverkas nuvarande fordon med nästan 30 procent återvunnet och återanvänt material, på sikt är ambitionen att kunna komma upp till 100%.

Läs mer om BMW X3 här.

BMW:s egna utsläppsmål till 2030

Totalt sett ska koldioxidutsläppen per fordon reduceras med minst en tredjedel jämfört med 2019. Detta ska uppnås genom utsläppsminskningar i varje led av produktlivscykeln – från leverantörskedja via produktion, till användarfasen.

Full av ny teknik

En stor del av moderna bilars upplevelse ligger i den teknik som du möter inuti i bilen. Med nya BMW X3 kan du ha en central kontrollskärm med en skärmdiagonal på upp till 12,3 tum med touchfunktion. Innovativa BMW Maps möjliggör betydande prestandaförbättring, hög precision och förenklad destinationsinmatning. BMW X3 har också en mängd avancerade förarstödssystem som på olika sätt förhöjer körupplevelsen och gör den säkrare.  

Fakta: BMW xDrive

BMW xDrive är ett intelligent system för fyrhjulsdrift. Drivkraften fördelas flexibelt mellan fram- och bakhjul för en bättre och säkrare körupplevelse.Unik aerodynamik

Ibland sägs det att helheten gömmer sig i detaljerna. BMW X3 genererar en körupplevelse innan du ens sitter i bilen, bilens design skvallrar om vad du har att vänta. X-modellernas betonade bredd och distinkta utseende skapar ett karaktäristiskt yttre som är svårt att motstå.

Nya BMW X3 har fått vad som enklast beskrivs som aerodynamisk finjustering. När det kommer till just aerodynamik är finjusteringar betydande. BMW X3 är redan bland de bästa i klassen men har nu blivit ännu bättre. Små justeringar som hjulens position och ett mer täckande underrede gör att nya X3 har lägre förbrukning och låter mindre än sina föregångare.

De nya uppdaterade, men klassiska, BMW-njurarna i fronten är inte bara snygga kännemärke för BMW, de står också för teknisk och aerodynamisk innovation. I njurarna finns en unik luftventilskontroll som styr när motorn behöver mindre kylluft. Då stängs ena luftventilen, vilket förbättrar aerodynamiken. Snyggt, effektivt och innovativt.

På vägen mot en mer elektrisk fordonsflotta är BMW X3 det ultimata beviset på att kompromisser är helt onödiga – det går att utveckla det som redan är fulländat.

Bygg din BMW X3 – klicka här.  


Detta är en annons från BMW.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *