Götenehus nya fritidshuskollektion

Förverkliga din fritidshusdröm

Det senaste året har drömmen om ett fritidshus varit starkare än på länge. Pandemin har fått många att se möjligheten med att bygga en alldeles egen och unik plats. Hustillverkaren Götenehus har släppt en helt ny fritidshuskollektion med 18 husmodeller, anpassade efter ditt och din familjs husdrömmar.

Oavsett om du drömmer om ett fritidshus på fjället, vid havet eller omgivet av böljande ängar har Götenehus nya fritidshuskollektion något för dig. Husmodellerna är skapade för att vara flexibla, gedigna och genomtänkta – utan att tumma på något. Delvis har modellerna utvecklats tillsammans med Götenehus kunder förklarar Jenny Bentzer, arkitekt på Götenehus.

– Jag arbetar nära våra kunder och har många samtal där man lyssnar av vad kunden önskar i sitt fritidshus. Alla tankar och idéer samlas ihop och resulterar i ett nytt fritidshus, säger hon och fortsätter.

– Våra fritidshus är inte små villor utan de har unika lösningar som är anpassade för det liv man lever i fritidshus.

Beställ eller ladda ner Götenehus fritidshuskatalog här.

Detaljerna avgör

Några exempel på de unika lösningar som Jenny nämner är optimerade planlösningar för att ge rymlighet på mindre yta. Fönsterpartier och fönsterdörrar som är placerade så att de släpper in ljuset, landskapet och årstidsskiftningarna. En stor altan med tak, ett extra sovrum eller fönsterdörrar är saker som ger det där lilla extra, oavsett om det ger mer utrymme för gäster eller ett vackert ljusinsläpp för morgonsolen.

”Alla tankar och idéer samlas ihop och resulterar i ett nytt fritidshus”

Jenny Bentzer, arkitekt

Växande intresse

Intresset för fritidshus på Hemnet har vuxit kraftigt sedan pandemin slog till. Under den senaste tolvmånadersperioden har fritidshuspriserna stigit med 16,5 procent vilket tyder på en hög efterfrågan. Möjligheten att kunna jobba på distans är också en faktor som gjort att många börjat se sig om efter ett fritidshus. Intresset är något även Jenny Bentzer och hennes kollegor på Götenehus identifierat.

– Vi har sett ett ökat intresse för fritidshus sen pandemin startade. Vi ser att det är flera olika anledningar som har bidragit till det, en del kunder bor i lägenhet och önskar en oas med mer utrymme, andra uppger att de känner att det är tryggare att satsa på ett fritidsboende i Sverige än utomlands. Vi har även kunder som säger att friheten är en anledning, att själva kunna välja vilka man träffar och lättare att kunna hålla avstånd, säger Jenny.

Med ett fritidshus från Götenehus nya kollektion får du ett tryggt fritidshus byggt med kvalitativa material. Husen är byggda för att vara långsiktiga och redo att ta hand om flera framtida generationer. Nedan har vi tagit ett djupdyk ner i några av husmodellerna från kollektionen – men du kan läsa om alla 18 här.

5 av husen från Götenehus nya fritidshuskollektion

Rappen — med plats för många

Typ: 1,5-plan
Rum: 5
Boyta: 97,6 kvadratmeter

Rappen är ett mångsidigt fritidshus med plats för många – bland annat genom ett smart loftutrymme. De tre sovrummen som finns i Rappen är placerade för att skapa ett lugn som går genom huset.

Läs mer om Rappen här.

Kymmen — med naturen inuti huset (nästan)

Typ: 1,5-plan
Rum: 4
Boyta: 99,4 kvadratmeter

Kymmen präglas av ett stort fönsterparti som öppnar upp husets sällskapsdel för naturen utanför. Huset präglas av öppenhet och mycket rymd, vilket gör huset avslappnat och enkelt att leva i. På loftet går det att skapa ytterligare två sovrum om behovet dyker upp.

Läs mer om Kymmen här.

Skagern — traditionell skärgårdskänsla

Typ: 2-plan
Rum: 5
Boyta: 115,7 kvadratmeter

Det traditionella Skagern är vad som ofta beskrivs som ett kaptenshus, en gammal beskrivning av ett hus i skärgården som en sjökapten kunde unna sig efter många år till sjöss. Huset har en öppen planlösning där kök, matsal och sällskapsdel ligger mot en glasveranda som vätter mot trädgården.

Läs mer om Skagern här.

Vixen — moderna stilen

Typ: 2-plan
Rum: 5
Boyta: 104,2 kvadratmeter

Vixen har en modern arkitektur med öppen planlösning mellan köket i vinkel, matplatsen och sällskapsdelen. Övervåningen har en pardörr ut till en insynsskyddad stor takterrass.

Läs mer om Vixen här.

Stråken — med klassisk utformning

Typ: 1-plan
Rum: 4
Boyta: 80,3 kvadratmeter

Stråken har en öppen planlösning med stora fönster och högt i tak. En smart detalj med Stråken, och alla andra av Götenehus husmodeller, är att det går att bygga till ett annex för att få fler sovplatser och skapa skyddande rum i trädgården.

Läs mer om Stråken här.


Detta är en annons från Götenehus.