Ge ditt hem nytt liv i höst

Ge ditt hem nytt liv i höst

Med enkla medel kan du ge ditt hem nytt liv. Att göra om barnrummet eller sovrummet är ett perfekt projekt när hösten kommer allt närmare inpå. Höstens färger går åt det murriga men samtidigt färgsprakande, med inspiration från naturen. I den här artikeln har vi samlat några tips för dig som känner höstens inspiration och vill förändra hemma.

Just nu har K-Rauta golvkampanj – läs mer här.

Barnrummet är en viktig plats i hemmet. Det är där barnen lär sig och utvecklas tack vare leken. Just färgen är viktig i ett barnrum, beroende på barnets ålder och vad för känsla du vill att rummet ska förmedla. Exempelvis är rosa en färg som passar i en barnkammare där lugn ska råda. När barnet blir lite äldre och rummet förvandlas till en lekplats passar mer tydliga färger som andas kreativitet och positivitet. Här passar höstens kulörtrender perfekt.

Få hjälp av K-Rautas kunniga Projektplanerare. De hjälper dig med ditt projekt – från start till klart.

Höstens kulörer

K-Rautas experter vet vilka trender som råder, särskilt när det kommer till kulörer. I höst går trenderna mot det murriga, men med inslag av färgsprakande höstkulörer som orangea, rött och mörkgult. Fastna inte i att väggarna exempelvis måste vara mörkgula, ibland kan färginslagen bestå av en målad byrå, stol eller korg. Låt kulörerna vara en del av rummet och skapa den känslan du är ute efter. Trender kommer och går så tänk snarare på vilken känsla du vill skapa hemma i stället för vilken kulör som är trendig just nu.

Läs mer om höstens kulörer.

Höstens kulörer är färgsprakande höstkulörer som orangea, rött och mörkgult.

Lätt att glömma golven

En viktig del av barnrummet är golvet. Många har en stor matta som fungerar som både en inredningsdetalj och en mjuk yta att leka på. Något som vuxit i popularitet senaste åren är att sätta in en heltäckningsmatta, vilket är mycket enklare än de flesta tror. Mysfaktorn skjuter i höjden med en heltäckningsmatta, både i barnrummet och sovrummet.

Få hjälp av K-Rautas kunniga Projektplanerare. De hjälper dig med ditt projekt – från start till klart.

Mysfaktorn skjuter i höjden med en heltäckningsmatta.

En mysig hall

Då hösten är en tid för inomhusprojekt väljer många att se över golven även i resten av hemmet. En plats som många har huvudbry med är hallen. Att ha ett parkettgolv som slits av smutsiga skor, barnvagnar och hundklor kan vara en bra idé att undvika. Hallen är en utmärkt plats att kombinera klinkers med golvvärme på. Då får du varma golv som snabbt torkar efter blöta fötter och som är enkla att rengöra.

Det finns två typer av uppvärmning för golvvärme, antingen elektrisk golvvärme eller vattenburen och de passar bra under lite olika förutsättningar. Ska du bara ha golvvärme i ett rum och du har ett befintligt hus som denna ska installeras i är oftast elektrisk golvvärme det enklaste alternativet. Ska du däremot ha golvvärme som huvudsaklig uppvärmning i huset är vattenburen golvvärme ett bättre alternativ.

Oavsett vad för höstprojekt du har kan det hjälpa dig att möta hösten med inspiration.

Lägg klickgolvet själv

I resten av huset är ett snyggt och funktionellt klickgolv ett bra val. När du tänker på att lägga nytt golv kanske du ser det som ett stort och tidskrävande projekt. Men att lägga golv är faktiskt inte så krångligt som det låter. Ta hjälp av K-Rautas Projektplanerare för att få en bra start på projektet.

Guide: Så lägger du ett klickgolv – steg för steg.


Detta är en annons från K-Rauta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *