Så bygger du ett multifunktionellt hemmakontor

Så bygger du ett multifunktionellt hemmakontor

Olika hem har olika förutsättningar för ett hemmakontor. Men oavsett om du bor trångt eller med mycket utrymme går det att på ett smart och funktionellt sätt arbeta hemma. I den här artikeln har vi tillsammans K-Rauta tagit fram exempel på hur du kan få till ett bra hemmakontor.

Oberoende hur mycket utrymme du har hemma är en bra startpunkt för hemmakontoret smarta funktioner och detaljer. Utgå från vad du har förutsättningar och vilka dina behov här, sedan är det bara att sätta i gång.

Få hjälp av K-Rautas kunniga Projektplanerare för att planera ditt höstprojekt.

För dig som bor lite trångt

Du sparar mycket plats genom att använda väggen ovanför arbetsplatsen. Väggytan är en perfekt yta att nyttja för förvaring. Elfas välkända Klick-in system är enkelt att montera, med en bärlist som skruvas i väggen och inredning som hängs på den. Det är flexibel inredning som kan byggas ut och förändras precis hur du vill.

Genom att sätta upp en hylla och ha förvaringen på väggen slipper du ett stort och ofta klumpigt skrivbord. En vägghängd lösning gör att du kan använda det som förvaring men samtidigt en flexibel och smart arbetsyta. Det är också luftigt vilket ger rummet en känsla av rymd.

Elfas Hyllsystem skapar möjligheten för ett funktionellt och snyggt hemmakontor, men även ett smart hyllsystem när du inte jobbar. Men glöm inte bort saker som gröna växter och inredningsdetaljer som du tycker om.

Läs mer om Elfas smarta system här.

För dig som har lite mer utrymme

I ett multifunktionellt hem vill vi ha lösningar som kan användas på olika sätt då behoven förändras. Ett bra sätt att skapa ett utrymme som kan fungera som barnrum, kontor eller gästrum är att använda skjutdörrar. Bakom skjutdörrarna kan du montera vägghängd inredning som fyller dina behov eller gardiner för att kunna skapa en insynsskyddad miljö. Det utrymme du skapar med hjälp av skjutdörrarna kan användas precis som du vill. Du kan ha det för förvaring, som hemmakontor eller som ett flexibelt gästrum.

Skjutdörrarna produceras i de mått du anger vid beställning, vilket gör att du kan anpassa dem helt efter ditt hem. Väljer du Frihängande skjutdörrar, utan golvskena, kan du också enkelt rulla in en kontorsstol till skrivbordet, utan en tröskel som är i vägen. 

Få hjälp av K-Rautas kunniga Projektplanerare. De hjälper dig med ditt projekt – från start till klart.


Detta är en annons från K-Rauta. Läs mer om att skapa ett hemmakontor här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *