Hovås höjd

Salta hav och lummig skog i Hovås höjd

I södra Göteborg är ett nytt och unikt bostadsområde på gång. Mellan det salta havet, perfekta badklippor och skogens grantoppar växer Hovås Höjd fram, ett bostadskvarter med allt och lite till.

Hovås Höjd blir ett bostadskvarter som präglas av dess natur. När bostadsutvecklaren Balder, som står bakom projektet, planerade området – var det just naturen som inspirerade. För i Hovås finns naturens vila alltid nära till hands. 

Anmäl ditt intresse för Hovås Höjd – klicka här.

– Det är naturen och utsikten i synnerhet, som satt tonen för projektets mångsidiga bostäder och materialval. Enkelt och rationellt, samtidigt elegant och exklusivt, säger Michael Ghersetti, som tillsammans med fyra andra från Liljewall arkitekter, utformat Hovås Höjd.

Visionen är tydlig. Oavsett var man befinner sig, inomhus som utomhus, ska naturen göra sig ständigt påmind. Från bostadens entré har man långa siktlinjer samt panoramautsikt över naturens element, naturreservat i öster och havet i väster. 

Tillgängliggör en unik plats 

Även om läget medför många möjligheter, var det även en utmaning för arkitekterna bakom projektet. Dels ville man att husen skulle smälta in i sin omgivning, men även göra platsen tillgänglig för alla, berättar Michael Ghersetti.

– Det är en fin plats, men också väldigt otillgänglig. Det är få förunnat att ta sig upp där på höjden. Men tack vare ett sådant här bostadsprojekt kan vi göra det tillgängligt för så många fler, säger han.

Vill du bo med havet och naturen utanför dörren? Läs mer om Hovås Höjd här.

Från lägenheter till moderna townhouse 

I utkanten av Sandsjöbacka, känd som Hallands största naturreservat, planeras kvarteret. Tio radhus och fyra huskroppar om totalt 140 lägenheter, bildar tillsammans Hovås Höjd. Tanken är att skapa en känsla av att husen växer upp ur naturen och att flera uteplatser övergår från balkong till berg. 

– Från början hade vi en tanke om att det skulle vara skifferfasad, men med tanke på platsens fina skog landade vi i laserat trä. Enkelt, men samtidigt elegant, säger Michael Ghersetti.

Anmäl ditt intresse för Hovås Höjd – klicka här.

En modell som visar hur Hovås Höjd kommer att se ut och vara placerat.

Radhusen eller moderna townhouse, som Michael beskriver dem som – kommer inte i klassisk mening vara radhus med en liten trädgårdsplätt på baksidan och parkering på framsidan. Istället blir det ett stadsradhusboende i två plan med vind. 

Längre in i området ligger de fyra punkthusen. Bostäderna kommer i varierande storlekar, från ett rum och kök – perfekt som ett första boende, till en stor fyrarummare, för den växande familjen. 

Liljewall arkitekter har tagit fram bostäderna.

Naturens element inspirerar 

De boende kommer antingen att ha utsikt över Askimsfjorden och Göteborgs Golfklubb eller in mot Sandsjöbackas naturreservat. I flera bostäder har du utsikt över alla, då balkongerna löper runt husknuten och hela fasaden. 

Mellan punkthusen breder gården ut sig. Vinterträdgården mellan radhusen får ta plats och ett centrumhus med som går att nyttja för olika tillfällen inkluderas i området. 

Vill du bo med havet och naturen utanför dörren? Läs mer om Hovås Höjd här.

Logotypen för Hovås Höjd, inspirerad av det unika området.

– Vår vision är att ge tillbaka utrymmen med samma kvalitet, men i en annan form som höjer det dagliga värdet för de boende. En del lek mellan husen och en lugnare plats där man tar en kopp kaffe, säger Michael Ghersetti.

Precis som bostadsprojektet, har även logotypen för Hovås Höjd, inspirerats av det unika området och dess natur, berättar Oliwer Cedergren från Balder.

– Med havet i sikte, trädtoppar som granne och ljuset som enkelt letar sig igenom lägenhetens interiöra och exteriöra ytor vill vi via logotypen tydliggöra att Hovås Höjd kommer att bli en naturlig del av Hovås, säger han avslutningsvis.

Anmäl ditt intresse för Hovås Höjd – klicka här.


Detta är en annons från bostadsutvecklaren Balder. Läs mer om deras projekt Hovås Höjd här.