Renovera för framtiden med gas

Att inreda snyggt, funktionellt och hållbart kan vara en utmaning. Men genom att öppna upp din gasledning – som antingen redan finns i väggen eller nere i gatan – blir hemmet rustat för framtiden och möjligheterna att skapa ett fantastiskt, levande hem ökar.

En gasspis kan förvandla köket till en samlingsplats i hemmet. Med gas blir din köksspis pålitlig och exakt – precis som proffskockarnas. Biogasen är dessutom en förnybar energikälla som gör att du kan laga mat med god eftersmak. Med biogas inreder du ansvarsfullt, med hänsyn till både hållbarhet och kvalitet.

Boka gasrådgivning, installation och få råd kring produkter – klicka här.

– Många som brinner för matlagning drömmer om att ha gasspis för att ta sin matlagning till en ny nivå. Den snabba och direkta värmen från lågan gör att köket kommer till liv och ger oslagbar precision och känsla, säger Jessica Engelbrecht på Stockholm Gas.


Fakta: Historiska ledningar
Fram till mitten av 1900-talet drogs gasledningar i alla nybyggda hus, och tack vare den intensiva byggperioden i Stockholm under 30- och 40-talet finns det många lägenhetshus som redan är utrustade med gasledningar – såväl funkishusen i förorterna som sekelskiftesvåningarna i innerstan. Det finns dessutom möjligheter att ha gas i nyproduktioner.


Mer än köket

Ett av gasens mest omtyckta användningsområde är fortfarande gasspisen i köket, men utvecklingen har gjort det möjligt att använda gas på fler sätt i hemmet. Den blir allt mer populär att använda i öppna spisen. Med modern teknik är ledningsburen gas i eldstäder enklare än någonsin. Gasbrasor är snabba och säkra. Du slipper släpa tung ved och kan tända brasan med ett knapptryck.

Så kan du skaffa en öppen spis hemma – läs mer här.

En öppen spis är alltid attraktivt på bostadsmarknaden. Men äldre eldstäder och kakelugnar är inte alltid i bruk. Här kan gasen underlätta för att få liv i dem igen.  

– Vi vill att fler ska få möjligheten att njuta av sina fina hem och eldstäder fullt ut. Att installera gas och elda med biogas är ett modernt och hållbart sätt att få en fungerande eldstad, säger Jessica. 

Det är ofta enklare att skaffa eldstad med gas. Anledningen till det är att kraven på en tätad rökgång kan vara lägre för gas än för vedeldning. Till skillnad mot ved ger gas nämligen ingen rökutveckling. En fungerande öppen spis höjer också värdet på din bostad.

Fakta: Biogas
Biogas ingår i jordens naturliga kretslopp och är en förnybar, icke-fossil energikälla. Gasen bildas när organiskt material bryts ner, såsom matavfall, slam från avloppsreningsverk, gödsel och jordbruksgrödor. Vid förbränning bidrar inte biogas till nettoutsläppet av koldioxid. Den rötrest som bildas vid produktionen används som gödningsmedel i jordbruk.


Koppla gas till infravärmaren och värm balkongen.

Förläng balkongsäsongen

Med gas får din balkong nytt liv. I centrala Stockholm bor många i mindre lägenheter, därför är balkongen eller innergården en viktig plats för många stockholmare. Vanligtvis kan man bara njuta av balkongen under sommarhalvåret. Men det går att koppla gas till infravärmare och därmed förlänga balkongsäsongen. Det ger ditt hem några extra kvadratmeter, året om.

Med gas tar du hemmet till en ny nivå. Och när det kommer till inredningstrender så blir hållbarhet och livsnjutning aldrig omodernt.

Stockholm Gas hjälper dig igenom hela installationsprocessen – från en första digital gasrådgivning fram till tänd låga.

Boka gasrådgivning, installation och få råd kring produkter – klicka här.


Detta är en annons från Stockholm Gas. Läs mer om du kan skaffa gas hemma här.