Nya BMW 4-serie Coupé

Har du aldrig suttit kvar i en bil bara för att njuta av stunden?
Då kommer du att bli överraskad när du provkör nya BMW 4-serie Coupé. Förutom en kombination av innovation och klassisk BMW-körglädje så erbjuder den en känsla och ett uttryck som du inte kan jämföra med någon annan bil.

Det går att jämföra tekniska detaljer i bilar i all evighet. Det går också att sätta ett pris på bilen baserat på teknik, material och innovation. Men det går inte att sätta ett pris på känslan av att köra en bil som på många sätt är en förlängning av föraren. Från första gången du sätter dig i nya BMW 4-serie Coupé så kommer det att känns självklart: detta vill du uppleva igen.

Detta är nya BMW 4-serie Coupé – läs mer här.

Det går att titta på BMW 4-serie Coupé som en bil som byggts från föraren och utåt, snarare än tvärtom. De nyskapande, komplexa och smarta lösningarna göms under ett yttre som är en blandning av progressivitet och klassisk BMW-design.

– Nya BMW 4-serie Coupé understryker med sitt nya formspråk större självständighet och formar en uttrycksfull karaktär med ännu större attraktionskraft, säger Adrian van Hooydonk, chefdesigner på BMW Group.

Känslor på vägen

BMW 4-serie Coupé är inte bara snygg att titta på, den utmanar alla andra bilar på vägarna. Med sin låga sportiga chassisättning och kraftfulla motorer gör varje kurva dig en erfarenhet rikare. Körglädjen bygger på flera nytänkande lösningar. Dels TwinPower-motorn som inte bara ger bilen ett unikt driv, den är också bränsleeffektiv. BMW:s intelligenta fyrhjulsdrift, xDrive, fixar kördynamik och säkerhet i alla lägen på vägen. Bilens chassi står för precisionen och smidigheten i körningen.

Provkör nya BMW 4-serie Coupé – läs mer här.

Men detta är inget som föraren märker av, däremot känns det. Tillsammans bildar alla dessa komplexa delar en sömlös helhet som utmärker sig när föraren trampar ned gaspedalen och bilen omedelbart reagerar. Eller som brittiska BBC TopGear beskriver 4-serie Coupé, ”Den är helt enkelt bäst i sin klass”.

Innovativ teknik i nya BMW 4-serie Coupé

Nya 4-serie Coupé är full av innovativa lösningar. Bland annat kan du skippa nyckeln och istället låsa upp bilen med telefonen med Digital Key. På vägen hjälper Driving Assistance Professional dig med ett stort antal säkerhetsfunktioner. Den smarta Smartphone-integreringen gör att du kan ha koll på telefonen, utan att det påverkar körningen eller säkerheten i bilen.

Bygg din BMW 4-serie Coupé här. 

En detalj som fått mycket uppmärksamhet är bilens front, som är en vågad tolkning av BMWs klassiska dubbelnjurar. Designen är dels skapad för att effektivt kyla motorn, men det är också vad som beskrivs som en nytolkning av biltillverkarens historia. Fronten är en påminnelse om hur grillarna på BMW:s bilar såg ut redan för 90 år sedan. I en intervju med brittisk press förklarade Domagoj Dukec, chef för BMWs designteam, att grillen ”är en koppling till vårt arv, men samtidigt radikal och progressiv.”

Bilen bjuder in till samarbete med föraren på flera olika sätt. Med BMW:s nya Head-Up Display blir upplevelsen större och det nya operativsystemet gör att du kan ha individuella skärmar, helt baserade varje förares förutsättningar. 

Läs mer om BMW 4-serie Coupé här.


 

Locka blickar

En detalj som är omöjlig att bortse ifrån med nya BMW 4-serie Coupé är att den är väldigt trevlig att titta på. Den klassiska coupé-sluttande taklinjen, den breda grillen i fronten och strålkastarnas tydliga formspråk ger bilen en attityd och kaxighet som är svår att missa.

Eller som brittisk media slog fast, ”om du inte hittar en modell som passar dig är det nog bättre du skaffar en cykel”.

Nya BMW 4-serie Coupé lanserar nu med fyra modellvarianter och toppas av BMW M440i xDrive, som drivs av en sexcylindrig bensinmotor på 374 hästkrafter. Vid lanseringen kompletteras M440i xDrive med bensinalternativen 420i och 430i samt den fyrcylindriga dieselmotorn 420d med bakhjulsdrift eller xDrive. Alla modellvarianter har en åttastegad Steptronic-växellåda som standard och åttastegad Steptronic Sport-växellåda med ny Sprint-funktion som tillval.

Det kommer mer av BMW 4-serie

Lanseringen av BMW 4-serie Coupé banar väg för en rad för fler kommande 4-serielanseringar inom drygt ett år: till våren kommer 4-serie Cabriolet, sedan i tur och ordning BMW M4 och den helt elektriska Gran Coupén i4. Gemensamt för dem är 4-seriens karakteristiska formspråk och strävan att alltid erbjuda maximal körglädje, varje resa.

BMW 4-serie Coupé
Bränsleförbr: l/100 km bl. körning: 4,5–7,5.
Utsläpp CO2 g/km: 118–170 g/km.


Detta är en annons från BMW. Läs mer om nya BMW 4-serie Coupé här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.