Renoveringsdags? Passa på att göra hemmet smart

Renoveringsdags? Passa på att göra hemmet smart

Ska du renovera? Passa på att framtidssäkra ditt hem och gör det smart. En wifi-uppkoppling och en elektriker är allt du behöver för att installera Wisers helt nya smarta hemsystem för en enklare vardag.

Det senaste året har svenskarna lagt stort fokus på hemmet. Det har byggts om och byggts ut, sandpapprats och målats, spikats och svettats. Kanske går du just nu och slipar på dina renoveringsplaner – men har du funderat på att se över hemmets funktioner och el samtidigt? Med Wiser tar det varken särskilt mycket tid eller energi att få ett smart hem.

Mycket mer än belysning

I ett smart hem är hemmets funktioner uppkopplade och kan skräddarsys och fjärrstyras efter dina behov. Dagens smarta hemsystem fokuserar ofta på belysning. Och visst är det praktiskt att kunna styra hela hemmets belysning från mobilen, med röststyrning eller med hjälp av schemalagda uppgifter – men är det verkligen allt som det smarta hemmet har att bjuda på? Inte om du installerar Wisers smarta hemsystem som har ett av de bredaste utbuden av funktioner på marknaden.

Med Wiser kan du styra allt från IP-kameror och rullgardiner till element och kaffekokare. Systemet kan detektera vattenläckor, varna om ytterdörren öppnas, visa hur mycket el dina extraelement förbrukar under vintern – och tända en lampa, förstås! Allt i en och samma app som heter Wiser by SE.

Läs mer om vårt smarta hemsystem här.

Röststyrning via Google Assistant, Amazon Alexa och Siri

Så funkar det

Navet i Wisers system är en gateway som du själv kan installera till din befintliga router. För att sedan styra funktionerna i ditt hem – till exempel vitvaror, element eller belysning – behövs Wisers uppkopplade strömbrytare, vägguttag, dimrar och så vidare.

Funktionerna som kräver elinstallation görs av en certifierad elektriker, men du kan själv installera IP-kameran, smart plug, detektorer/sensorer och trådlösa tryckknappar – om du vill. Annars hjälper elektrikern dig självklart med allt.

SJU SAKER SOM GÖR VARDAGEN ENKLARE MED WISER

Du kan sätta på element eller värmefläkt när du ska till sommarstugan, så att allt är uppvärmt lagom till att du är på plats.

Du kan bli varnad för en pågående vattenläcka och undvika (ytterligare) en renovering.

Du kan simulera hemnärvaro när du är på semester och på så sätt minska risken för inbrott.

Du kan programmera dina markiser så att de automatiskt fälls in om det börjar blåsa för mycket.

Glömde du att stänga av kaffekokaren när du åkte till jobbet? Inga problem – nu kan du stänga av den med mobilen.

Glömde du att stänga av kaffekokaren när du åkte till jobbet? Inga problem – nu kan du stänga av den med mobilen.

Och du kan släcka hemmets alla lampor med en knapptryckning – eller styra dem genom rörelseaktivering eller schemaläggning.

Psst!

Det finns såklart fler än sju saker som gör vardagen enklare med Wiser, men allt får inte plats – gå in på vår hemsida för att veta mer.

För dig som bor i hus

Wiser har flera olika sensorer och detektorer som ökar säkerheten i ditt hus. Genom att installera en IP-kamera kan du få ett videoflöde live från de delar av hemmet som kräver extra uppsikt, som till exempel hallen eller barnkammaren. Tack vare en inbyggd rörelsesensor kan kameran automatiskt spela in och ta bilder när rörelse upptäcks.

Med en magnetkontakt kan du även få en notis direkt i mobilen om en dörr eller ett fönster öppnas eller stängs. Du kan även ställa in en automation så att IP-kameran spelar in när ytterdörren öppnas.

För att spara på onödiga kostnader, och även miljön, kan Wiser tända och släcka lampor baserat på rörelse i rummet. På så sätt slipper du tänka på om lampor är tända i rum där ingen befinner sig. En enkel och smidig lösning – särskilt för dig som har barn, eftersom dem har en tendens att glömma bort att släcka efter sig.

Här kan du läsa mer om alla våra produkter.

För dig som bor i lägenhet

Wiser erbjuder flera funktioner för ökad bekvämlighet i din lägenhet. Du kan till exempel installera uppkopplade strömbrytare eller dimrar som du enkelt styr direkt via mobilen. Enheterna kan även ställas in i förväg för att reagera på ett visst tillstånd eller händelse.

Med en uppkopplad jalusibrytare kan du öka bekvämligheten ytterligare och styra mörkläggningen i rummet efter dina behov.

Tack vare uppkopplade vägguttag har du möjlighet att styra och övervaka dina elapparater på distans, för de gånger du vill säkerställa att de är avstängda när du inte är hemma. Med ett uppkopplat uttag bakom till exempel tvättmaskinen kan du se hur mycket energi den förbrukar. När du överstiger en viss förbrukning eller kostnad får du en notis om det i appen.

Kolla in våra smarta lösningar här.

För dig som bor i fritidshus

Wiser ger dig möjligheten att alltid hålla koll på ditt fritidshus – även när du inte är på plats. Med till exempel en vattenläckagedetektor kan du kan du känna dig trygg, oavsett var du befinner dig. Skulle ett vattenläckage ske så skickas ett larm och/eller en notis till din mobil så att du kan agera snabbt och undvika dyra kostnader.

Med en IP-kamera för inomhusbruk ökar du säkerheten ytterligare. Förutom den inbyggda rörelsedetektor som kan starta filminspelning automatiskt erbjuder den också en tvåvägskommunikation för att kunna prata och lyssna via kameran. Kameran ger även tydliga bilder i mörker tack vare en inbyggd infraröd LED. I appen kan du panorera, luta och zooma kamerans bild.

Wiser har även en detektor som hjälper dig att hålla koll på husets temperatur- och luftfuktighet. Allt det här kan du följa i appen Wiser by SE – perfekt för att kunna kontrollera på distans!

Låter det intressant? Läs mer om våra produkter här.

Vad är Wiser?

Wiser är ett lättanvänt smart hem-system från Schneider Electric som låter dig styra funktioner i hemmet lokalt eller på distans, via mobilappen Wiser by SE eller röststyrning. Du kan enkelt lägga in egna favoritinställningar (scenarier) och automationer utifrån till exempel schemaläggning, solens upp- och nedgång samt aktivering av en händelse.

Navet i Wisers system är en gateway som du själv kan installera till din befintliga router. För att styra funktionerna i ditt hem – till exempel IP-kameror, element eller belysning – behövs även Wisers uppkopplade strömbrytare, vägguttag och dimrar som installeras av en certifierad elektriker.

Läs mer här.

Hitta en Wiser-installatör

Vi samarbetar med ett stort nätverk av elektriker som är utbildade i att installera Wiser smarta hemsystem och kan ge råd och stöd kring vilka smarta hem-lösningar som passar dina behov bäst.

Låter det här som en smart lösning för dig? Hitta en Wiser-installatör här.


Detta är en annons från Schneider Electric.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *