Newton

Newton blir ett skärgårdsnära boende: ”Superfin plats”

I nya Vegastaden tar ett spännande grannskap form. Här byggs Newton, moderna lägenheter nära skärgård och lummig natur – 20 min från centrala Stockholm.
– Det är en superfin plats att bo på, säger Jenny Blomquist, projektutvecklare på Bonava, som står bakom Newton.

Strax söder om Stockholm växer det nya grannskapet Newton fram i Vegastaden. Newton blir ett modernt grannskap med inflyttning sommaren 2023. Grannskapet byggs på en eftertraktad plats med närhet till allt du behöver i vardagen.

– Med inspiration från vetenskapsmannen Isaac Newton har det skapats ett lekfullt
och välkomnande grannskap, där många nyfikna kommer att trivas, säger hon.

Klicka här om du vill göra en intresseanmälan för Newton.

Ett hem med 1 000 kvadratmeter innergård

I Newton blir det 135 stycken Svanenmärkta bostadsrätter om 29-92 kvm med olika planlösningar. Bostäderna blir ljusa och moderna med tidlösa material, sobra färgval och stora uteplatser eller balkonger. Flera får söderläge som vetter mot den gröna innergården på 1 000 kvadratmeter. 

Med öppen eller halvöppen planlösning får lägenheterna i Newton gott om ljusinsläpp.

I Newton blir det mycket fokus på gemensamma utrymmen utanför själva bostaden. Något som bidrar till gemenskap och ökad trivsel. Helt enkelt ett lyckligt grannskap, berättar Gustaf Ljung, arkitekt på Bonava.

– Ett hem är lika mycket känsla av trygghet, sammanhang och lugn. Det är därför vi är noga med att skapa hem och levande platser, inte bara bostäder, säger han.

Vill du veta mer om bostäderna i Newton? Läs mer här.

På innergården blir det ett orangeri med plats för både odling och trevliga middagsbjudningar – både sittplatser och elgrill kommer att finnas. I nära anslutning kommer det även att bli lekplats med lekstuga där barnen kan leka och springa av sig.

”Allt du behöver på ett behagligt avstånd”

Vegastaden ligger bra till om du vill åt lugnet på hemmaplan, men samtidigt ha nära till citypulsen. Stadsdelen har ett vackert läge, nära både skogar och sjöar. Ta en lugn promenad till Kolartorps naturreservat och Rudans friluftsområde – eller varför inte bada i populära Drevviken?

En kort promenad bort från Newton ligger Port 73 – ett shoppingcenter med ett brett utbud av butiker och restauranger. Dessutom finns Haninge centrum bara tio minuter bort med bil.

Skolor finns det gott om i Vegastaden. Det finns åtta förskolor och två grundskolor i området, dessutom finns både gymnasieskola och förskola en kort promenad bort från grannskapet och fler därtill i Haninge.  

Odla eller bjud in grannar och vänner till sommarfest för en stund i grannskapets grönskande oas.

Från Vegastaden tar det cirka 20 minuter med pendeltåget som går mellan Stockholm och Nynäshamn. Här finns även bussförbindelser som smidigt tar dig vidare mot Haninge centrum, Jordbro, Norrby och Skogås.

Vill du veta mer om Vegastaden – läs mer här.

– Det är en superfin plats att bo på. Du har alltid har naturen nära till hands, dessutom finns allt som du behöver på ett behagligt avstånd. Livet som boende i Vegastaden är enkelt, säger Jenny avslutningsvis.


Detta är en annons från Bonava.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.