Nordr Väst

Hitta ditt nya hem hos Nordr

Ofta betyder ett nytt namn en nystart där ett företag börjar om från noll. Men det stämmer inte alltid. När Veidekke Eiendom i Sverige och Norge gått samman under det gemensamma namnet Nordr görs det med tusentals byggda bostäder i ryggen – och med fler som väntar.  

Hitta ditt nya hem hos Nordr.

Nordr representerar de värderingar som företaget och byggnader de bygger står för: trygghet, hjälpsamhet, öppenhet och en pålitlighet som är lika varaktig som husen de utvecklar.

– Vi ska kännetecknas av kvalitet, ett begrepp som börjar på toppen av våra gröna tak och slutar i den hållbara grunden. Nordr har något tidlöst över sig, det är ett namn du mycket väl skulle kunna hitta ristat på en fjällsida för tusen år sedan, säger Baard Schumann, koncernchef för Nordr.

Bygger vidare

Redan 1940 under brinnande världskrig tog företaget, då under namnet Veidekke, ett beslut som än i dag visar vad de står för. Den tyska ockupationsmakten i Norge ville använda företagets kompetens för att bygga «Fästning Norge» – en enastående möjlighet för en krigsprofitör. Men ägarna valde att tacka nej och lägga ned företaget tillfälligt.

Den sortens principfasthet är en av grundpelarna när Nordr såg dagens ljus i början av 2021, mer än 80 år senare. Med en tydlig förankring i det nordiska bygger företaget vidare på alla de hus som redan står runt om i Sverige och Norge.

Nordr bygger bostäder i hela landet. I Stockholm är de med och formar centrala delarna av Stockholm med exempelvis Haga Palett och Haga Boulevard, i Lund byggs flera nya bostadsprojekt som får staden att växa och i Göteborg är Nordr drivande i utvecklingen av helt nya stadsdelen Masthuggskajen. Det finns något för alla helt enkelt. Nedan har vi samlat några av Nordrs projekt.

Detta är Nordr – läs mer här.

Nordr-projekt i Väst:

Ciceron, Masthuggskajen

Nya Masthuggskajen är en av Göteborgs mest spännande stadsdelar. Med sin puls och dynamik kommer detta bli ett av de trendigaste områdena som med sitt internationella intryck binder ihop staden. Här bygger Nordr nya Ciceron, ett bostadsprojekt med exklusiva lägenheter som präglas av Masthuggskajens moderna och avslappnade känsla. Husets placering, som ligger i anslutning till älven, avslöjar att flera bostäder erbjuder fantastisk utsikt. Nordr planerar för säljstart under våren, anmäl ditt intresse nu för att få förtur till bostäderna.  

Anmäl ditt intresse och läs mer om Ciceron här.

Kattugglan, Östra Kålltorp

Att ta morgonens första kaffe med utsikt över trädtopparna är något få klagar över. Bostadsprojektet Kattugglan i Göteborg erbjuder exakt detta. Totalt består Kattugglan av tre hus som alla är placerade högt, vilket ger en imponerade utsikt över Delsjöområdet och Renströmskas park. Väl inne i husen hittar du totalt 61 lägenheter, från välplanerade tvåor till stora rymliga femmor. Du kan redan i dag köpa en bostad i Kattugglan.

Se de bostäder som är till salu i Kattugglan här.

Änggårdsblicken, Högsbo

Med ena foten i stan och den andra mitt i naturen bor du bekvämt nära både cityliv och långpromenader i Änggårdsbergens naturreservat. Ett fåtal lägenheter finns kvar i det tio våningar höga huset här i Flatås. Här hittar du rymliga, välplanerade fyror eller effektiva ettor och tvåor. Den makalösa utsikten från de översta våningarna kan bli din redan från oktober 2021 då inflyttningarna sker.

Se de bostäder som är till salu i Änggårdsblicken här.


Detta är en annons från Nordr. Läs mer om Nordr här.