Moogio

Markisen – detaljen som sticker ut 

Snygg design eller ett praktiskt UV-skydd? Ett solskydd behöver inte vara antingen eller utan istället både och. Oavsett om du drömmer om nya markiser till fönstren eller pergolamarkis till uteplatsen – så finns det saker ­och trender att ha koll på.

Framåt våren när solen börjar göra entré igen är det många villaägare som börjar fundera på solskydd. Det finns allt ifrån terrassmarkiser, ett perfekt val för altaner och uteplatser, till fönstermarkiser – ett klassisk utvändigt solskydd, till pergola som är en perfekt terrassmarkis.  

Vill du veta mer om pergolamarkiser? Klicka här.

Ett bra solskydd är en investering, menar Johan Palmér, VD på Moogio, Nordens ledande butikskedja för skräddarsydda solskydd. Förutom att värmen kan regleras enklare och därmed bidra till bättre komfort, är det även ett bra bländ- och insynsskydd, samt förhindrar möbler och golv från att blekas av solens UV-strålar. 

Ett solskydd kan se ut på många olika sätt.

Skandinaviska stilen dominerar

Har man tidigare inte investerat i ett solskydd, kan det vara svårt att veta vilket typ av solskydd som passar till sitt hem. Därför gör Moogio kostnadsfria hembesök för att ta fram den bästa lösningen.

– Våra medarbetare i Moogio-butikerna är utbildade för att ge kunderna hjälp och rådgivning. Tillsammans kommer vi fram till den bästa lösningen beroende på vad kunden värderar högt, från design till funktion, säger Johan Palmér.

Vill du veta mer om Moogios solskydd – läs mer här.

Det finns många trender när det kommer till solskydd. Den mest dominerande är den skandinaviska trenden med en förkärlek för det ljusa och avskalade i jordnära toner, berättar han.

– Inom solskydd råder liknande trender som man kan hitta inom inredningsvärlden. Den skandinaviska stilen går igen i våra val av vävar och gardiner, där färger som grått, svart, vitt och beige är särskilt populära. 

Oavsett om du bor i hus eller lägenhet kan du få ett effektivt och snyggt solskydd.

Det handlar ofta om färgval och typ av modell av solskydd som kan integreras med bostadens design och på så vis ”smälta” in och bli en del av husets design. En ytterligare trend är den så kallade pergolamarkisen – en optimal terrassmarkis om man har en större uteplats, som är extremt stabil och vädertålig. 

– Det kan verkligen bli en unik detalj som får hemmet att sticka ut. I våra showrooms kan man både få inspiration och se hur de olika varianterna kan anpassa till varje hem, säger Johan Palmér. 

Vill du ha solskydd hemma? Moogio hjälper dig – läs mer här. 


Detta är en annons från Moogio. Läs mer om deras produkter här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.