K-Rauta inredning altan

Stilguide: Så inreder du din uteplats 

Våren är här och sommaren är på intåg. En tid då många tillbringar mycket tid utomhus på altanen. Varför inte lägga lite extra krut för att få den riktigt fin? Här ger vi tips tillsammans med K-Rauta. 

Under årets varmare månader tillbringar vi allt mer tid utomhus och mys framför tv:n byts snabbt ut till sällskapliga kvällar på altanen. Är du inte där än, kan du med enkla medel få till en trevlig och njutbar uteplats. Här finns goda möjligheter att skapa allt från en förlängning av trädgården till ett inbjudande inglasat uterum. Ett första steg i processen är att bestämma vad du vill använda din uteplats till. 

Klicka här för att se K-Rautas utbud av utemöbler och tillbehör.

Plats för socialt umgänge

Är du en person som njuter av att ha vänner över på middagar och älskar att spendera långa sommarkvällar ute på altanen är det en god idé att investera i en matgrupp. Här är ett stort, rymligt bord och sköna matstolar A och O. Lägg extra vikt i bekvämlighet då ni sannolikt kommer spendera mycket tid i stolarna. 

Så pimpar du uteplatsen för sommarens fester – läs mer här.

En värmelampa öppnar upp för möjligheten att sitta ute, även när vädret är kyligare. Vill du ta steget längre är det värt att överväga en inglasad uteplats. Ett annat tips för att göra uteplatsen till en succé är att addera en bra grill och växter. Stora krukor med basilika, timjan, mynta eller rosmarin bidrar med både grönska och ljuvlig doft. 

En plats för hela familjen 

Har du barn är det smart att investera i slittåliga möbler. Under varmare dagar är det bra att ladda upp för vattenlek med baljor och hinkar. Kanske kan du byta ut hängstolen till en gunga för barnen? Här vill du ha möjlighet att snabbt kunna plocka undan leksaker så de inte ligger framme. Kolla på multifunktionella möbler – en dynlåda kan agera sittplats och ett avlastningsbord kan rymma mycket förvaring. 

Harmonisk oas för lata dagar 

Vill du skapa en plats för avkoppling och återhämtning? Skärma av onödiga intryck och fokusera på sådant som är behagligt att vila ögonen på. En soffgrupp, solsängar, solstolar och hängmattor och gröna växter bjuder in till lugna stunder. För större sällskap är ett bekvämt loungeset en god idé. 

Naturmaterial funkar alltid bra för att skapa ytterligare lugn. Ett bra exempel på det är rottingmöbler. De är inte bara trendiga, utan dessutom lätta att flytta runt och åldras snyggt om du tar hand om dem ordentligt. Vill du få känslan av rotting men ett slittåligare alternativt? Då är det värt att satsa på möbler i konstrotting, som ser precis ut som naturrotting, men tål vårt nordiska klimat bättre. 

Är du på jakt efter rottingmöbler? Klicka här för att se K-Rautas sortiment. 


Detta är en annons från K-Rauta.