K-Rauta balkong

Så ger du balkongen ett lyft till våren

Snart är våren här och det är dags att börja göra balkongen redo för en ny säsong. En mysig balkong blir din favoritplats på nolltid om du inreder den rätt. Här är tipsen för att din balkong ska hitta tillbaka till sina forna glansdagar. 

1. Rensa och gör rent

Många använder balkongen att förvara skräp, cyklar och pantburkar istället för att nyttja balkongen som ett extra rum. Innan du börjar med själva inredningen och planeringen är det enklast att plocka bort det som inte hör hemma på balkongen. Gör en ordentlig utrensning med andra ord. 

Hitta produkterna för din balkong här. 

2. Förnya med golv

Något som många glömmer när de inreder balkongen är golvet. När det kommer till att göra balkongen till en mysig plats är ett nytt golv ett enkelt knep som gör stor skillnad. Vill du bara göra något litet kan en matta göra susen. 

Vill du investera mer i din uteplats kan du satsa på en trätrall eller köpa klickplattor i trä som du enkelt kan montera. Fördelen med trä är också att det finns många olika träslag att välja mellan. Betongplattor är också snyggt på en balkong som skapar ett jordnära och modernt uttryck. 

Behöver du hjälp med planeringen? Boka en tid med K-Rautas projektplanerare. 

3. Möblera smart

För att en balkong ska bli riktigt trevlig behövs bra möbler. Har du en mindre balkong finns det fina hopfällbara eller stapelbara alternativ. 

Har du en riktigt stor balkong? Då kan du istället satsa på ett bekvämt loungeset där du, familj och vänner kan umgås långt in på småtimmarna. När det blir kallt slår du bara igång infravärme – så förlänger du både kvällar och säsongen på balkongen. 

Hitta produkterna för din balkong här. 

4. Inred med växter

Ingen riktig balkong utan växter! Balkongen är en tuff miljö för blommor och därför bör du välja sådana som passar ljuset på just din balkong. Några riktiga klassiker är rosor, perenner och klängväxter som kaprifol. Du kan även ställa ut växter som du har inne i lägenheten framåt sommaren. 

Checklista:

  • Börja med att städa undan sådant som inte hör hemma på balkongen.
  • Lägg ett golv som lyfter intrycket av balkongen.
  • Välj ett färgtema och en stil som du tycker om.
  • Inred smart. Utgå från storleken på din balkong och välj möbler som inte gör att det känns trångt. Tänk på att även utnyttja vertikala ytor, exempelvis för blommor. 

Detta är en annons från K-Rauta.