Så renoverar du badrummet – med minimal budget

Så renoverar du badrummet – med minimal budget

Är du sugen på att renovera badrummet men har en tajt budget? Ingen fara! Det finns flera smarta sätt att uppdatera badrummet – utan att spendera så mycket pengar. 

Att uppdatera ett badrum kan kännas som en läskig uppgift, men det går att skapa en stor förändring med små medel. Att byta ut ett badrumsskåp, addera en hylla och foga om är något du klarar av att göra själv. 

Byt ut ditt badrumsskåp 

Det finns flera fördelar med att uppdatera till ett nytt badrumsskåp. Om du har ett slitet eller daterat badrumsskåp är en uppgradering en enkel lösning som ger ett direkt och synligt resultat. 

Kolla in K-Rautas badrumssortiment.

Behöver du istället mer förvaring är det också ett bra sätt att få bort saker som gör att badrummet till vardags ser stökigt ut. Genom att få undan produkter får ditt badrum ett mer stilrent och städat uttryck till en relativt låg kostnad. 

Byt ut fogar och silikon

Ett annat bra och effektivt tips är att ta bort gammalt silikon i badrummet. Ofta brukar silikonet som sitter runt handfat och duschen gulna med tiden. Skrapa bort det gamla och ersätt med ny silikon så kommer badrummet att se som nytt ut. 

Kolla in K-Rautas badrumssortiment – klicka här.

Kakel och fogar har en tendens att med åren blir missfärgade av både kalk och gamla tvålrester. Genom att ge badrummet en ordentlig städning, antingen med vanlig ättika eller klinkerrengöring, kan du ge badrummet en uppfräschning. 

När du ändå är igång med städningen så kan du passa på att rengöra badkaret. Ett enkelt knep är att blanda diskmedel och ättika som du sedan sprayar på. Låt verka i 20 minuter och gnugga sedan med en rengöringssvamp och skölj av. 

Måla om ytskikten i badrummet 

Börjar tak- och väggfärgen i badrummet att ge med sig kan det även vara en god idé att måla om ytskikten. Inför en ommålning i just badrummet kan det vara bra att rådfråga en expert på området eller ta hjälp av en projektplanerare så det blir rätt från början. 

Ta hjälp av en projektplanerare från K-Rauta – läs mer här.


Detta är en annons från K-Rauta.