Garageportsexperten

Garageporten – en smart quick fix för huset

Har du en villa vars yttre du vill fräscha till? Det finns enkla sätt att ge sitt hus en makeover, utan en stor renovering.
– Det går att förändra husets personlighet bara genom att byta garageport och dörr, säger Jenny Birgersson, expert på Garageportexperten. 

Under våren börjar många komma igång med att renovera sina hus. Allt från att måla om fasaden, till att byta fönster och lägga nytt tak. Det finns dock snabbare och billigare sätt att uppdatera ditt hus och ge det en helt ny look. 

Ett bra sätt är att byta garageport och dörr. Genom att göra det kan du med små medel modernisera ditt hus eller ge det en mer genuin känsla. 

Har du aldrig valt ut en garageport kan det vara svårt att veta vad du ska titta efter och vilka material som funkar till just ditt hus. För att underlätta processen har Garageportexperten tagit fram kollektionen Selection där de samlat sina favoritportar.  

Boka ett gratis hembesök från Garageportsexperten.

Så hittar du rätt port

Kollektionen innehåller cirka 50 olika typer av portar som alla är anpassade efter svenska hus. Dessutom har övriga sortimentet förenklats med hjälp av fyra kategorier för att underlätta valet. 

Jenny Birgersson, expert på Garageportsexperten.

– Bland det svåraste med att köpa garageport är att förstå vad man får för pengarna och se vilka möjligheter och val man har. Våra kategorier baseras på att man själv ska kunna hitta en port som motsvarar ens önskemål, säger Maria. 

Utöver Selection finns kategorierna Start, Plus och Prima. Start innefattar enklare basportar och dörrar i en färg. I Plus adderas en extra färg och mer driftsäkerhet. Och Prima erbjuder portar med finess som Sverigeporten. En omtyckt storsäljare med ett urval av 9 färger, 3 ytor och 7 profiler. 

20% Sverigeporten under hela april.

Trender och tips

Det finns några knep och trender som kan vara bra att känna till innan du väljer garageport. Ett tips är att välja en modell som matchar taket och fasaden för att skapa ett fint helhetsintryck. Nedan går vi igenom några tips för som passar olika vanliga hustyper i Sverige. 

Modernt och stilrent – ramar in och förstärker

Har du ett nyproducerat hus i modern stil, en tegelvilla från 60-talet eller kanske ett funkishus? Då passar en modern garageport som både ramar in och förstärker husets karaktär. 

Svenskt hantverk – lantlig traditionell stil

Röda hus med vita knutar. Det är kanske den vanligaste stilen på hus i Sverige. En port som passar bra då är den klassiska slagporten och den smala dubbeldörren. Båda med två dörrar – där den ena används som in- och utgång och den andra öppnas när det behövs dubbelt utrymme.

Testa portsimulatorn. Se vilken garageport som passar ditt hus bäst.

Lantlig retro – ger en genuin känsla

Är du på jakt efter något som känns ombonat och lantligt? En stor trend just nu är lantlig retro och det finns ett stort urval av passande portar. En retroport fungerar på många olika hus, från en sommarstuga, till en nybyggd villa eller ett 80-talshus.

Hitta rätt garageport hos Garageportsexperten – klicka här.


Detta är en annons från Garageportexperten. Läs mer om deras garageportar här.