K-Rauta Grill

Guiden: Så väljer du rätt grill 

El, kol eller gasol. Det finns flera olika faktorer som spelar in i valet av grill – så hur ska du välja? Här guidar vi dig till rätt val med hjälp av K-Rauta. 

När det kommer till val av grill finns det flera olika modeller och varianter att välja mellan. Vilken du ska välja beror helt och hållet på hur du brukar grilla. Är du en person som grillar ofta kan du satsa på en kvalitetsgrill. Grillar du bara ett par gånger om året kommer du undan med en budgetvariant. 

Elgrill – för dig som bor i lägenhet

En elgrill blir snabbt varm och är ett bra alternativ för dig som bor i lägenhet och har balkong. Detta då du sällan får grilla på balkongen i flerbostadshus på grund av brandrisken och röken. Men med en elgrill slipper du detta, samtidigt som det är ett säkert alternativ som drivs av elektricitet. 

Letar du ny grill? Se K-Rautas utbud här.

Grillen är enkel att använda och kräver att du har ett eluttag som du kan koppla in till, Elgrillen använder värme, istället för eld och en av nackdelarna är därför att du inte får samma autentiska “grillsmak” som du får av de andra två grilltyperna. 

Gasolgrill – ett smidigt grillsätt 

Av de tre olika alternativen är en gasolgrill både lätt att använda och snabb och ger en autentisk smak av grillning. På grund av detta har den blivit väldigt populär de senaste åren. En gasolgrill osar dock mer än en elgrill och är ett bättre alternativ till sommarstugan eller för dig som har villa. 

Gasgrillen använder antingen naturlig gas eller propan för att sätta igång elden. Det är även något du måste vara varsam med. Som grill är det dock en effektiv modell som uppskattas av många som är enkel att rengöra, samtidigt som du har mer kontroll över eld och värme. 

Kolgrill – för genuin grillsmak

Kolgrillen är en av det mest klassiska och populäraste grillsättet. För att kunna grilla med en kolgrill behöver du grillkol eller träkol och något att tända med. Vill du inte använda tändvätska finns numera mer miljövänliga alternativ som tändpåsar eller tändkuber som kan läggas under grillkolet i botten av grillen.

Så köper du rätt grill – hitta rätt modell här.

Grillkolet ger en autentisk smak till maten, vilket är svårt att få till med andra grillsätt. Nuförtiden finns det dock gasolgrillar som ger en liknande smak och upplevelse, men inte riktigt samma. Kolgrillen är ett bra alternativ för dig som uppskattar en genuin “grillsmak” och som bor i en villa då det osar en del. 

Stekbord – en modern bubblare 

Gillar du att laga mat ute och har plats kan ett stekbord eller en Murikka vara ett alternativ för dig. Det är ett perfekt redskap för dig som älskar att laga mat utomhus – oavsett årstid.

 Klicka här för att se K-Rautas utbud av grillar.

Detta är en annons från K-Rauta.