IKEA luftvärmepumpar IKEA

Sponsrat innehåll av IKEA

IKEA lanserar tysta och smarta luftvärmepumpar

I samma veva som hushållens elpriser skenar lanserar nu IKEA Sverige luftvärmepumpar. Satsningen är ett samarbete med Polarpumpen och visionen är att minska svenskars elanvändning och klimatavtryck. 

– Vi vill hjälpa våra kunder att ta kontroll över sin elanvändning, säger Camilla Thunell, sortimentansvarig på IKEA Sverige.

Klimatkris, stigande inflation och höjda elpriser. Den senaste tidens kriser har avlöst varandra och frågor om svenskars ekonomi och elförbrukning har aldrig varit så aktuella som nu. För att möta sina kunder lanserar därför IKEA – i samarbete med Polarpumpen – flera modeller av luftvärmepumpar. 

Vill du veta mer om IKEA:s luftvärmepumpar? Läs mer här.

– Vi är mer än ett heminredningsföretag och vill göra det lättare för fler att leva ett mer hållbart liv hemma på ännu fler sätt. Att kunna erbjuda värmepumpar känns som ett naturligt steg i det arbetet, särskilt i en tid där ökade elpriser är något som många märker av och viljan att minska sin energianvändning ökar, säger Camilla. 

En möjlighet att minska elanvändningen 

Det finns många fördelar med att investera i en bra luftvärmepump, berättar Camilla. Det är ett perfekt komplement till din befintliga uppvärmning som både kan ge betydligt lägre elräkning och bättre inomhusklimat. På så sätt kan du spara tusentals kronor varje år, samtidigt som energibesparingen är positiv i miljösynpunkt. 

Bra att veta när du köper luftvärmepump – läs mer här.

Camilla Thunell på IKEA Sverige.

– Beroende på vad du har för uppvärmning idag kan det vara ett mer prisvärt val, som sparar både pengar och minskar elanvändningen eftersom en luftvärmepump värmer mer effektivt än direktverkande el, säger hon. 

Förutom att värma upp huset under vintern, kan du dessutom använda en luftvärmepump för att kyla ner bostaden under varma sommardagar.  

Prisvärda modeller för nordiskt klimat

Förutom goda köttbullar är IKEA kända för sin prisvärda inredning – och det här fallet är inget undantag. Genom samarbetet kommer du att kunna köpa luftvärmepumpar i olika prisklasser anpassade för nordiskt klimat.

Flera av modellerna från IKEA kommer bland annat att kunna styras med app och på så sätt kan temperaturen anpassas efter dina levnadsvanor, behov för stunden och inte minst efter elpriserna under dygnet. I priset ingår förutom en luftvärmepump, komplett installation av Polarpumpen samt sex års garanti. 

– Vi erbjuder bra luftvärmepumpar när det gäller pris, kvalitet och garantier. Det finns luftvärmepumpar i flera prisklasser som passar olika stora hus eller sommarstugor, säger Camilla avslutningsvis. 

Räkna ut ditt pris på här.


Denna artikel sponsras av IKEA Sverige.