Hitta ditt drömhus

Hitta just ditt drömhus

Tillbringar du tid varje dag med att dagdrömma om hur det vore att flytta in i ditt alldeles egna nybyggda hus? Nu släpper hustillverkaren Myresjöhus tre nya husmodeller som mycket väl kan vara svaret på just din husdröm.

De tre nya husmodellerna, Havsbris, Polstjärna och Klappersten, ingår alla i Myresjöhus koncept Free your style. Det innebär att du har möjlighet att välja stil på husets utsida, exempelvis material- och färgval på husets fasad. Även invändigt kan du välja en stil som passar ihop med husets utsida, för att skapa en röd tråd i ditt hem. Här hittar du hus som passar många olika stilar och livssituationer, från den enkla enplansvillan till ett stort tvåplanshus för den växande familjen.

Vill du veta mer om Myresjöhus husmodeller? Klicka här.

Inspirationen för de nya husen är hämtad från flera olika platser och tankar. Framförallt den danska designens raka linjer, industristilens enkelhet, storslagna linjer från Nordamerika men även klassiska gårdar i södra Sverige.

Klappersten

Klappersten, 2-planshus på 166 kvadratmeter

Klappersten är en husmodell som är skapad för den stora familjen som kräver mycket av sitt hus. Modellen är väldigt anpassningsbar och passar de flesta tomter och miljöer. Bakom Klappersten står arkitekten Anna Lantz Niklasson.

– Jag vill skapa ett hem för den stora familjen. Klappersten är ett klassiskt hus med ett tidlöst formspråk med putsad fasad och symmetriskt placerade fönster. Fasaden har mjuka övergångar mellan milda kulörer som ger minimalt med kontraster. Huset gör sig bäst i en lantlig kontext med sina naturliga material och traditionella detaljer, säger hon.

En särskild detalj med huset som hon lyfter fram är den del av huset där matplatsen är placerad. När hon beskriver platsen använder hon beskrivningen punchveranda, en sak som får många Hemnet-hjärtan att slå några extra slag.

– Den huserar i en egen liten utbyggnad som för tankarna till en gammeldags punchveranda. Denna del av huset har väggar som nästintill är täckta av stora glasrutor och ljuset flödar fritt genom de spröjsade fönstren. Ovanpå denna del finns husets terrass som naturligtvis också hör till de bättre delarna av huset, säger Anna Lantz Niklasson.

Klappersten går att få i stilarna Lantlig, Modern och Industriell.

Vill du veta mer om Klappersten? Klicka här.

Detta är Klappersten i lantlig stil

Boarea: 166 M2

Byggarea: 105 M2

Antal sovrum: 4 ST

Byggnadshöjd: 5,8 M

Taklutning: 27°

Havsbris

Havsbris, 1-planshus, 160 kvadratmeter

I många hus är köket hemmets hjärta. Det är där vi lagar mat, vaknar till liv på morgonen, umgås och samlar familjen på kvällen. Mittpunkten i husmodellen Havsbris är det kombinerade köket och vardagsrummet. Ingalill Lagersten har ritat huset och pekar på vikten att kunna umgås i huset, men också få vara ensam ibland.

– Jag har själv erfarenhet av stor familj med önskan om mycket närhet och gemenskap, men också möjlighet till avskildhet när det behövs. Havsbris är ett hus som har tillräckligt stora ytor att välkomna släkt och vänner till gemenskap i en lustfylld och harmonisk miljö, säger hon.

En fördel med Havsbris är att modellen passar bra på mindre tomter, utan att behöva tumma på utrymmet inuti i huset. Det är ritat på ett sätt som ger mindre insyn och ett naturligt vindskydd i trädgården.

– Det är ett hus som präglas av en öppen, luftig känsla, säger Ingalill Lagersten.

Vill du veta mer om Havsbris? Klicka här.

Detta är Havsbris i industriell stil

Boarea: 160 M2

Byggarea: 182 M2

Antal sovrum: 4 ST

Byggnadshöjd: 3,2 M

Taklutning: 45 och 34°

Havsbris går att få i stilarna Lantlig, Modern och Industriell.

Polstjärna

Polstjärna, 1-planshus, 146 kvadratmeter

Polstjärna är en husmodell där Myresjöhus gjort en sammanslagning av olika populära husmodeller. Högt i tak och stora sociala ytor är några av de saker som sticker ut med husmodellen.

– En speciell detalj att uppmärksamma, och som jag är förtjust i, är vardagsrummets höga höjd med cirka 3,7 meter. Den skapar härlig rymd och ger möjlighet till överljus i trädgårdssidans fönsterparti, säger arkitekten Aleksandra Ohlson som skapat Polstjärna.

Genom husets panoramafönster skapar ljusinsläppet i entrén ett unikt mottagande. Mittpartiet i huset med kök och vardagsrum är den självklara gemensamma umgängesdelen. Men planlösningen öppnar också upp för fler möjligheter.

– Polstjärnas planlösning passar barnfamiljer, äldre par men också ensamstående. Flygeln med tre rum, allrum och wc/dusch blir en naturlig plats för barnen men fungerar lika bra som gästrum, hobbyrum eller kontor, säger Aleksandra Ohlson.

Vill du veta mer om Polstjärna? Klicka här.

Detta är Polstjärna i modern stil

Boarea: 146 M2

Byggarea: 166 M2

Antal sovrum: 4 ST

Byggnadshöjd: 3,4 M

Taklutning: 14°

Polstjärna går att få i stilarna Lantlig, Modern, Industriell och Ocean Living.


Detta är en annons från Myresjöhus. Läs mer om deras husmodeller här.