Siemens

Ett kök för alla delar av livet

Köket är hjärtat i hemmet. Det är där vi umgås, äter, bråkar och blir sams. För att köket ska vara en plats som passar livets olika delar krävs lösningar som är flexibla, smarta och inte minst snygga. Siemens inductionAir Plus, en kombinerad köksfläkt och induktionshäll, är just en sådan lösning.

Vad behövs för att kunna utmana synen på ett traditionellt kök? Om du frågar Siemens är lösningen innovation och ett svar är inductionAir Plus.Det är två delar i inductionAir Plus som skapar möjligheten för att designa ett kök annorlunda. Dels är det den effektiva och flexibla hällen, men framförallt den tysta köksfläkten som är inbyggd i själva hällen. Det gör att du kan placera hällen på köksön, men du slipper den stora och klumpiga köksfläkten i taket.

Se efter vilka möjligheter inductionAir Plus skapar i din köksplanering.

– Siemens vill stå för design och innovation och därmed har vi ju egentligen redan själva valt att ställa höga krav på design, säger Axel Dannert, produktchef på Siemens Vitvaror.

En tydlig kökstrend under 2020 är öppna ytor och maximering av funktionen för både bänkyta och förvaringsutrymme. Det är tydligt om du tittar på visningsbilder på Hemnet att många vill ha en köksö, även i mindre bostäder. En köksö öppnar upp för massor med möjligheter som fler sittplatser, mer bänkutrymme och blir en central och snygg del av köket.


Rörelsefrihet och smart resultat

Matlagningszonerna på hällen anpassar sig efter storleken på just dina kokkärl. Hällens intelligenta sensorer ser till att maten får perfekt stekyta och att ingenting bränns vid eller kokar över.*


Unikt hem i fjällvärlden

Under senaste åren har Anders Smedberg byggt en unik ski lodge i fjällvärlden, närmare bestämt i Åre. Huset är unikt på många sätt, inte minst arkitektoniskt. Anders och huset var med i Grand Design som under hösten visats på TV4.

Hur skulle inductionAir Plus passa i ditt kök? Läs mer här.

En speciell detalj med huset är fönsterväggen som köksbänken vetter mot. För att inte gå miste om den enastående skogsutsikten från köket var Anders tvungen att hitta en smart lösning utan skrymmande väggfläkt. Valet landade på Siemens inductionAir Plus. Då kunde han skippa en stor köksfläkt som hade varit i vägen för utsikten.

– InductionAir passar perfekt i mitt hus, jag slipper takfläkt och det är en stor häll som rymmer stora stekpannor och kokkärl. Vi gillar matlagning och kommer ha stora sällskap så det passar bra. Kul också att den är uppkopplad, det blir en spännande funktion att prova, säger Anders Smedberg.

Under delar av byggnation var det tufft för Anders och projektet blev försenat. Men han var tydlig hela tiden med att han inte tänkte kompromissa med sina planer, varken exteriört eller interiört. Med fokus på hög kvalité var det naturligt att han valde Siemens som leverantör av vitvaror.

Under delar av byggnation var det tufft för Anders och projektet blev försenat. Men han var tydlig hela tiden med att han inte tänkte kompromissa med sina planer, varken exteriört eller interiört. Med fokus på hög kvalité var det naturligt att han valde Siemens som leverantör av vitvaror.

”Villa Smedberg”, arkitekt Måns Tham. Bilderna ovan visar köket där Anders Smedberg använt en Siemens inductionAir Plus. Huset var med i första säsongen av Grand Designs i TV4.

Anders menar att genom att skippa traditionell köksfläkt har han haft mer frihet i utformandet av köket. Han behövde inte ta hänsyn till vare sig takhöjd eller placering av utsug eller väggar, då han valde kolfiber-filtrering. Siemens inductionAir Plus går att placera mer eller mindre var som helst.  

– Huset är en modern ski lodge med lite speciell design så Siemens produkter var ett medvetet val då jag vill ha bra design och funktion och som allt annat i huset, till exempel värmesystemet, så är den uppkopplad vilket är framtidssäkert.

Läs mer om Siemens inductionAir Plus här.


Visste du att…

… om olyckan skulle vara framme och du råkar spilla, så behöver du inte oroa dig. inductionAir Plus är utrustad med två vätskeansamlingsbehållare på totalt 900 ml för spill.  En övre behållare med kapacitet på 200 ml för oavsiktligt spill eller kondens från matlagning och en undre på 700 ml. Och fläktsystemet i sig är vattentätt.


I inductionAir-serien är fläkten placerad i mitten av hällen. Fläktens insug hamnar på så sätt nära där matoset uppstår. Detta skapar helt nya möjligheter, men medför samtidigt utmaningar. Där kommer Siemens innovativa synsätt på produktutveckling väl till pass. Axel Dannert, produktchef på Siemens Vitvaror, pekar på att det finns stora fördelar med att använda inductionAir Plus.

– Det mest uppenbara är såklart att man tar bort köksfläkten ur ekvationen vid köksplaneringen, vilket ger nya möjligheter att skapa sociala ytor utan en fläkt som skymmer, men även nya möjligheter att planera nya häftiga kök, säger Axel.

Se efter vilka möjligheter inductionAir Plus skapar i din köksplanering.


*Observera att funktionerna skiljer sig mellan modellerna, läs mer här.

Mer innehåll från Siemens

Ta köket till en ny nivå – skippa köksfläkten

Fläkten inbyggd i hällen – nya möjligheter

Stor frihet, design och effektiv matlagning


Detta är en annons från Siemens Hushållsapparater. Läs mer här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *