Älvsbyhus

Så kan du bygga ditt drömhus

Vill du bygga ditt drömhus? Nu kan du enkelt göra det hemifrån med Älvsbyhus online-verktyg. Här kan välja mellan flera olika husmodeller, designa ditt hus exteriört och interiört – och få priset direkt.

Att planera och bygga ett helt nytt hus är svårt. Det kan ta tid att fundera över vad du vill ha och behöver i din nya bostad. Istället för att gå på husvisningar eller bläddra i kataloger för inspiration, har Älvsbyhus tagit fram en lösning online som låter dig se designen och tillvalen som intresserar just dig. 

I några enkla steg kan du designa ditt drömhus på Älvsbyhus hemsida, och det första steget är att välja husmodell. Här finns många husmodeller i olika prisklasser att välja bland, allt från det lilla enplanshuset till väl tilltagna 1,5-planshus för den stora familjen. 

Vill du se Älvsbyhus olika husmodeller? Klicka här. 

– Vi har en ganska stor spridning bland våra husmodeller, men Linnea har alltid varit och är fortfarande ett populärt 1-planshus på 129 kvadratmeter som fungerar för de flesta. Linnea har 3-4 sovrum och öppen planlösning som många uppskattar, säger Olov Granström, säljchef på Älvsbyhus. 

Ett annat hus som många väljer är Lasse, ett 1,5-plans hus med 63 kvadratmeter i botten och inredningsbar övervåning. Med övervåningen blir huset nästan 100 kvadratmeter, berättar han vidare. 

Lasse och Astrid, två uppskattade husmodeller ur Älvsbyhus sortiment. Den yteffektiva övervåningen tillför mycket rymd till huset.

Inspireras i lugn och ro

När du valt husmodell kommer delen som många tycker är roligast: att få designa huset och göra egna tillval. Här kan du ändra husets utseende, exempelvis byta färg på fasad och prova hur det ser ut med olika tak, fönster och dörrar. Invändigt kan du välja olika smarta lösningar och inredningar i rummen, så som belysning, golv och fönster. 

Klicka här om du vill bygga ditt drömhus online.

– Våra husmodeller har många möjligheter att anpassas, både efter aktuell tomt och kundens livssituation. Vi har cirka 150 tillval så att du ska kunna utforma ditt hus som du vill. Alla våra hus är dessutom mycket energieffektiva – något som blir allt viktigare när vi ser hur energipriserna utvecklas, säger Olov.

Allt medan du designar ditt hus så uppdateras totalpriset direkt på skärmen, inklusive alla tillval och ändringar du har gjort. När du byggt klart huset kan du spara och enkelt dela huset med familj eller vänner för feedback. 

Du kan designa och göra tillval i alla rum för att skapa en röd tråd och se vilken stil som passar bäst i just ditt hus.

Älvsbyhus tar hand om hela bygget

Du kan även skicka ditt hus direkt till en säljare genom bygg online-verktyget som hjälper dig förverkliga din husdröm. Säljaren kan hjälpa dig med en produktionskostnadskalkyl för de övriga kostnader som kan tillkomma för att bygga ett hus. Exempelvis markarbete, anslutningsavgifter eller bygglov. Det sista steget, att bygga ditt nya hus, sköter Älvsbyhus åt dig.

– Det är tryggt att bygga med Älvsbyhus, vi tar hand om hela husbygget, inklusive grunden. Vi lämnar fast pris och har marknadens bästa betalningsvillkor, du betalar ingenting för huset förrän efter godkänd slutbesiktning. Vi bygger hus med hög kvalitet till marknadens bästa pris, det kan vi göra tack vare ett unikt produktionssätt som vi byggt efter och hela tiden förfinat under de 62 år som vi byggt hus, berättar säljchefen Olov.

Åse och Selma, två gedigna och mysiga 1,5-planshus. I bygg online-verktyget kan du även välja vilken miljö och vilket ljus du vill se huset i.

Klicka här om du vill bygga ditt drömhus.


Detta är en annons från Älvsbyhus.