Ett helt nytt sätt att äga en bostad

Ett nytt sätt att äga en bostad

Har du hört talas om Pacaso? Om inte så är det sannolikt på väg att ändras. Det amerikanska bolaget har tagit klivet över Atlanten och storsatsar på Europa med ett helt nytt sätt att äga ett andra hem.

Har du alltid drömt om ett lyxigt fritidshus där du bara kan njuta? Den drömmen bar också Austin Allison, Pacasos skapare, på. Efter att ha köpt ett fritidshus insåg han två saker. Först och främst att ett fritidshus är dyrt och är en påfrestning på privatekonomin. Det andra var att de flesta inte nyttjar fritidshuset mer än 1–2 månader per år och hyr ut resten av året.

Austin slogs av tanken att det måste finnas ett sätt att äga ett fritidshus och njuta av alla fördelar, men slippa många av nackdelarna. Tanken blev till verklighet och fick namnet Pacaso.

Läs mer om Pacaso här

Villa Aire – €788,668/share

Förenklar och möjliggör

Det Pacaso gör är att de har tagit andelsboende och moderniserat konceptet. Pacaso köper hus på den öppna marknaden och omvandlar dem i andelshus som kan ha upp till åtta delägare.

Hus som du köper genom Pacaso har delats upp i delar, det innebär att om du äger en åttondel av bostaden har du tillgång till bostaden 44 dagar varje år. Du köper inte enbart tillgång till huset vissa veckor, utan du äger en åttondel av huset. När alla andelar i ett hus är sålda har Pacaso inget ägande kvar i huset.

Austin Allison avslöjar att en del av inspirationen till företagets namn kommer från konstnären Picasso, som han menar har likheter med det Pacaso vill åstadkomma på bostadsmarknaden i USA och Europa.

— Picasso skapade kubismen som handlade om att föra samman individuella delar för att skapa en vacker helhet. Det är vad vi på Pacaso också försöker göra. Vi för samman familjen att delta i det här vackra vi kallar ett andra hem, sa han nyligen i en intervju.

Se Pacaso-hus till salu i Spanien

Allt trendigt

Men Pacaso sticker ut på fler sätt. Om du köper en andel i ett Pacaso-hus behöver du aldrig oroa dig över inredning eller fastighetsskötsel. Som en del i ägandet ingår det att Pacaso inreder huset med trendiga och särskilt utvalda möbler samtidigt som de ser till att allt fungerar smidigt. Varje möbel och detalj är noga utvalt av Pacasos stylister. Det du behöver göra är egentligen bara att dyka upp när det är dags att njuta av huset.

— Vi vill berika människors livs genom ett andra hem, det är vårt mål med Pacaso, säger Allison.

Efter att ha gjort succé och blivit väldigt uppmärksammat på dem amerikanska bostadsmarknaden tog nyligen Pacaso steget över till Europa. De har i dagsläget hus till salu i England och Spanien. Alla hus präglas av vad Pacaso kallar för ”the wow factor”, både exteriört och interiört.

Enkelt sammanfattat, med Pacaso får du möjligheten att äga ditt drömhem. Glöm strul och problem, vänj dig i stället vid Pacaso-smidigt.

Läs allt om Pacaso och hur det fungerar här


Detta är en annons från Pacaso