Nya BMW iX3 – 100 procent elektrisk körglädje

Nya BMW iX3 – 100 procent elektrisk körglädje

Nya BMW iX3 sticker ut i jämförelse med sin föregångare. Mycket tack vare att BMWs välkända M Sport-exteriör nu ingår som standardutrustning. Det är en bil som ruckar på mycket som många tror sig veta om elbilar och visar att framtiden är elektrisk.

Förra året såg den elektriska modellen, BMW iX3, dagens ljus. Nu är det dags för modellens första uppdatering där det förutom den kända M-Sport-exteriören även ingår nya strålkastare, mer utrusning och innovativ teknik. Den utökade standardutrustningen gör att nya BMW iX3 är väldigt mycket bil för pengarna.

BMW iX3 har sedan lanseringen fått mycket uppmärksamhet samt plockat hem flera prestigefyllda pris. Bilens körförmåga, bekvämlighet, design och långa räckvidd är några faktorer som många experter menar gör bilen vassare än sina konkurrenter.

Inga kompromisser har gjorts i skapandet av BMW iX3. Det är en bil som har allt vad som förknippas med BMW i form av design, kraft, innovation och äkta körglädje. Om någon har fördomar mot eldrift så är iX3 bilen som kan krossa dem.

iX3 är en del av BMWs i-serie, där även BMW i4 och BMW iX ingår. Modellerna skiljer sig åt i prestanda och utseende men de har en sak gemensamt – 100 procent elektrisk körglädje och BMW-känsla.

Bygg din BMW iX3 – klicka här.

Familjebil utan räckviddsångest

Det som också får BMW iX3 att sticka ut är faktumet att det är en familjebil. Hockeytrunken, hundburen och resväskorna får plats utan problem. Bilen uppfyller alla klassiska familjebilskrav på utrymme, säkerhet och en elektrisk räckvidd på 459 km*. Men den adderar också något annat viktigt, ett mjukare värde av att faktiskt bidra till en bättre värld för barnen som åker med i bilen med mindre buller och inga co2-utsläpp.

Läs mer om BMW iX3 här.

Den långa räckvidden på 459* km gör att det är få resor som är längre än en laddning. Att köra till fotbollsträningen, lämna barnen på skolan, storhandla eller bara ta en runda för att njuta är inga problem med nya iX3. Bilen tar dig dit du vill på bara el. Att det sedan går att snabbladda bilen över en kopp kaffe är bara en bonus**.

Nyligen lanserades BMW Charging i Sverige, världens största publika laddnätverk

Enklare att ta elklivet

Möjligheten att köra elektriskt på ett flexibelt och fritt sätt är en sak som BMW satsat hårt på. Nyligen lanserades BMW Charging i Sverige, världens största publika laddnätverk. Det finns redan 3 300 laddpunkter i Sverige och antalet bara fortsätter att växa, i Europa finns det hela 160 000 laddpunkter ifall du ger dig ut på vägarna utanför Sverige.

Läs mer om BMW Charging här.

– BMW Charging gör det enklare för kunder att ta klivet över till elektrisk mobilitet genom tillgång till ett stort utbud av laddpunkter och attraktiva priser för publik laddning. E-mobilitetens framgång på marknaden är beroende av den här sortens lösningar och vi hoppas att detta kan få fler svenskar att välja elektrifierade fordon, säger Carl Lindwall, informationschef på BMW Group Sverige.

Laddpunkterna är enkla att hitta då de finns utmarkerade i i BMWs navigationssystem, på hemsidan eller i BMW-appen. Föraren behöver knappt tänka för att hitta till en laddpunkt, bilen hjälper till med även det.

Ny progressiv design och innovativ teknik präglar nya BMW iX3.

Den helt nya appen My BMW lanserades nyligen Sverige. Appen skapar en smidig anslutning mellan smartphone och bil, men den är också ett hjälpmedel som gör livet med bilen smidigare.

När du sätter dig i nya BMW iX3 möts du av 12,3 tum stor skärm som du använder för att kontrollera bilens många funktioner. Bilen har trådlös uppkoppling vilket innebär att ny mjukvara och nya tjänster laddas ner direkt till bilen – utan mellanhand.

Läs mer om BMW iX3 här.


Different hearts – same beat

BMW iX3 bygger på populära BMW X3. Varje förare kan välja en bil som drivs av antingen diesel, bensin, som laddhybrid eller ren elbil från X3-plattformen.


Detta är BMW iX3 i siffror

Räckvidd: Upp till 459 kilometer*

Motor: 286 hk, (210 kW) och 400 newtonmeter.

Batteri: Femte eDrive-generationen och är baserad på den senaste utvecklingen inom battericellsteknik (NMC-811).

Utsläpp: CO2 g/km: 0.

0-100km: 6,8 sekunder.

Mindre påverkan

Nya iX3 drivs av den femte generationen BMW-batterier som även kommer att sitta i framtida lanseringar – närmast i tiden ligger BMW iX som lanserade i Sverige i november och i4 som lanseras 2022.

Det är den allra senaste battericelltekniken och BMWs ingenjörer har lyckats reducera andelen kobolt i batteriet med två tredjedelar och har kobolt och litium som används köps direkt av BMW för att sedan lämnas över till battericellproducenten. På så sätt har BMW har spårbarhet och kan säkerställa att metallerna tas fram på ett etiskt hållbart sätt. Batterierna är också lättare vilket möjliggör en längre räckvidd.

Bygg din BMW iX3 – klicka här.

Det är med det arbetet i bakhuvudet som varje BMW-bil rullar ut från fabriken. iX3 är en milstolpe i BMWs resa mot en större elektrifierad flotta. Till 2023 räknar BMW Group med att det ska finnas elektriska modeller i över 90 procent av de olika modellsegmenten.

En av världens största biltillverkare satsar på el.

Du har alla anledningar att göra det också.

Läs mer om BMWs eldrivna bilar här.

*Värdena har beräknats enligt WLTP-mätmetoden.

**BMW iX3 kan ladda 10 mils körsträcka på 10 minuter.


Detta är en annons från BMW.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.