5 anledningar till att skaffa en laddhybrid

5 anledningar att skaffa en laddhybrid

Oavsett om du aktivt letar, bara funderar eller planerar att köpa en ny bil är det viktigt att vara påläst. I den här artikeln har vi sammanställt fem anledningar till varför du borde skaffa en laddhybrid, närmare bestämt nya SUV:en, Ford Kuga Plug-in Hybrid.

1. Eldrift i upp till 56 kilometer

Under huven på nya Kuga kombineras en förbränningsmotor, en elektrisk motor och generator med 14,4 kWh litiumjonbatteri för en helt elektrisk körning. Bilen sköter automatiskt övergången mellan den elektriska motorn och förbränningsmotorn, du som förare behöver inte ens tänka på det.

Detta är nya Ford Kuga Plug-In Hybrid – läs mer om bilen här.

– Det innebär att man utöver en tystare och smidigare körning minskar bränsleförbrukningen. Man slipper även åka och tanka så ofta vilket har en positiv effekt på plånboken. Som tjänstebil har även många har förmånen att de kan ladda på jobbet, säger Mauritz Larsson, produktchef på Ford.

2. Mindre utsläpp och mer aerodynamik

Ford Kuga är väldigt bränsleeffektiv, mycket tack vare bilens elmotor. Det gör att både kostnader och utsläpp minskar då bilen har en deklarerad förbrukning på endast 0,14 liter per mil. Detta trots att bilen är en SUV med goda innerutrymmen.

Kuga har också fått flera uppdateringar i jämförelse med tidigare generationer av modellen. Bland annat har nya Kuga en förbättrad aerodynamik och inkapsling av underredet. Genom flera förbättringar har luftmotståndet minskats med fyra procent.

3. Lägre kostnader

Eldrift, minskat luftmotstånd och bränsleeffektivitet har alla en sak gemensamt, de innebär lägre kostnader för bilens förare. Fords smarta hybridmotor gör att Kuga kvalificerar sig för en statlig klimatbonus på 37 152 kronor. Även vägskatten landar på låga 360 kronor, att jämföra med en konventionell bensin- eller dieselbil som många gånger kan ligga kring 6-7000 kronor.

4. Den perfekta tjänstebilen

Ford Kuga passar väldigt bra som tjänstebil. Utöver självklara fördelar som upp till 56 km eldrift, generöst utrymme och låg förbrukning, har Kuga ett lågt förmånsvärde för tjänstebilsförare på 1 255 kr/mån*. För den som tillbringar mycket tid på vägarna är en tyst gång, stabil men dynamisk körupplevelse och säkerhet viktiga komponenter i en bil, och Ford Kuga Plug-In Hybrid erbjuder allt detta.

Läs mer om Ford Kuga som tjänstebil här.

 *Baserat på 50% marginalskatt

5. Privatleasa Kuga – ett enkelt sätt att ha bil

Privatleasing av en bil från Ford innebär att du inte betalar någon kontantinsats, utan istället en månadsavgift, som inkluderar service, nybilsgaranti och vägassistans. Ofta går det att även baka in en förmånlig märkesförsäkring i månadsavgiften.

– Bilen lämnar man tillbaka efter perioden och kan då välja att välja en ny bil, eller helt enkelt avsluta. Ett smidigt ägande där man vet vad kostnaden blir varje månad, Mauritz Larsson.

Är du intresserad av att privatleasa en Ford Kuga? Kolla vad det skulle kosta dig – klicka här.

Det finns faktiskt även en sjätte anledning. Nya Kuga, den tredje generationen, har fått ett rejält ansiktslyft. Kugas moderna och djärva design har fallit förare i smaken förklarar Mauritz Larsson.

– Styling ser kunderna även som ett rejält lyft och många tycker att designen är riktigt snygg, säger han.


Detta är en annons från Ford. Besök deras hemsida för mer information.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.