Från grusigt kaos till drömhall

Från grusigt kaos till drömhall

Med hjälp av Elfas förvaringsexpert Christine Dalman och inredningsprofilen Jannice Wistrand fick familjen Sjåstad en helt ny hall. Med enkla förändringar gick hallen från ett grusigt kaos – till en elegant och funktionell entré. 

När tvåbarnsfamiljen Sjåstrad flyttade in i sitt nya hem, ett före detta missionshus, såg hallen ut som vilken hall som helst. I själva verket var det en ganska sorglig del av det nya hemmet som var i desperat behov av kärlek. 

– Vi fokuserade mycket på de andra ytorna i huset och hallen glömde liksom bort. Den har hängt med som en trist del av huset, medan andra rum är fina, förklarar Camilla Sjåstad.

Läs mer om hur du kan förvandla din hall med Elfas lösningar.

Familjen Sjåstads hall innan den fick en förvandling.

Skräddarsydd förvaring en räddning 

Tillsammans med Elfa, deras förvaringsexpert Christine Dalman, samt inredningsprofilen Jannice Wistrand påbörjades planeringen av den nya hallen. Det fanns flera utmaningar med familjen hall, berättar Elfas Christine Dalman. 

– Den största utmaning var det fanns många dörrar och fönster, samt att rummet inte hade några standardmått. Jag ville ge familjen ett praktiskt flöde och måttanpassade förvaring, säger hon. 

I gamla hus, likt familjen Sjåstads, kan det krävas en skräddarsydd lösning för att få till ett bra flöde i hemmet. Med hjälp av Elfas klick-in system och måttanpassade skjutdörrar kan man anpassa förvaringen, menar Christine Dalman. 

Elfas förvaringsexpert Christine Dalman och Jannice Wistrand, certifierad inredare och Feng Shui-konsult.

Få hjälp av Elfa – boka ett kostnadsfritt online-möte med en av Elfas planeringsexperter.

Jannice Wistrand, certifierad inredare och Feng Shui-konsult, såg direkt en potential i att bygga ett skydd runt det trista elementet och skapa en så kallad ”årstidshylla”.

– Med fyra vita väggar och utspridda förvaringslösningar kändes hallen inte trivsam och välkomnande. Min prioritet var att skapa ett lugn och en enhetlig stil, med hjälp av Feng Shui och harmoniska färg- och materialval, berättar hon. 

”Elfa har tänkt på alla våra behov”

Strax därefter lämnade familjen över sitt hem till Elfas team och checkade in på hotell över natten. Inredningsteamet tapetserade hallen, satte upp hyllor och förvaring med skjutdörrar, hängde upp en spegel och adderade en sittmöbel. Ett dygn senare var den gamla grusiga hallen ett minne blott. 

– Det blev tusen gånger bättre än jag hade förväntat mig. Nu är hallen både snygg och praktisk. Jag hade inte kunnat föreställa mig den här lösningen, säger Camilla Sjåstad.

Förutom smart förvaring och smidiga skjutdörrar, har barnen i fått en helt egen sektion till höger om ytterdörren med både krokar och lådor i anpassad höjd.

Förutom smart förvaring och smidiga skjutdörrar, har barnen i fått en helt egen sektion till höger om ytterdörren med både krokar och lådor i anpassad höjd. En enkel men effektiv lösning för att slippa oreda i hallen. 

– De har verkligen tänkt på alla våra behov. Flexibiliteten märkte vi direkt då vi började pilla på skenorna. Så smidigt att kunna justera höjd på krokarna allt eftersom barnen växer och man vill stuva om lite i hyllplanen. Man känner att materialet är hållbart och av fin kvalitet, att det här är en förvaringslösning vi kommer att kunna ha resten av livet, avslutar hon.

Läs mer om hur du kan förvandla din hall med Elfas lösningar.

Familjen Sjåstad var väldigt nöjda med sin nya hall.

Halltips från Elfa: 

  • Tänk på att väva ihop hallen med hemmets övriga inredning. Använd samma kulörer och träslag för att få en enhetlig känsla. 
  • Spara plats med skjutdörrar. Frihängande dörrar gör det även enklare att städa, då det inte kräver en golvskena. 
  • Satsa på förvaring som går att anpassa om du har barn. Ge dem egna lådor och krokar anpassade efter deras längd som går att ändra allt eftersom de växer. 

Se Elfas film från renoveringen av Familjen Sjåstads hall. 


Detta är en annons från Elfa. Läs mer om deras smarta förvaringssystem här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *