Nya BMW iX3

Det är en snygg, rymlig, körglad och helt eldriven SUV. Nya BMW iX3 ruckar på mycket som många tror sig veta om elbilar och visar att framtiden är elektrisk. Körglädjen, tekniken och känslan gör att BMW iX3 måste upplevas. Vad är din anledning att inte uppleva en elbil?

BMW iX3 släpps i Sverige under början av 2021 och är en helt ny eldriven modell, baserad på den populära BMW X3. Inga kompromisser har gjorts i skapandet av BMW iX3. Det är en bil som har allt vad som förknippas med BMW i form av design, kraft och innovation. Om någon har fördomar mot eldrift så är iX3 bilen som kan krossa dem.

Brittiska TopGear sammanfattade nya iX3 på ett bra sätt i sitt test av bilen; ”Nya iX3 är fantastiskt enkel och avkopplande att ta sig fram i”.

Bygg din BMW iX3 – klicka här.

Fakta: The Power Of Choice

BMW iX3 bygger på populära BMW X3. Varje förare har ”The Power of Choice”, vilket innebär att det går välja en bil som drivs av antingen diesel, bensin, som laddhybrid eller ren elbil från X3-plattformen. Vilken väljer du? 

Familjebil utan räckviddsångest

Det som också får BMW iX3 att sticka ut är faktumet att det är en familjebil. Hockeytrunken, hundburen och resväskorna får plats utan problem. Bilen uppfyller alla klassiska familjebilskrav på utrymme, säkerhet och en elektrisk räckvidd på 459 km*. Men den adderar också något annat viktigt, ett mjukare värde av att faktiskt bidra till en bättre värld för barnen som åker med i bilen. Det är som BMW själva beskriver det ”en familjebil som gynnar din framtida familj”.

Läs mer om BMW iX3 här.

#16: EN FAMILJEBIL SOM GYNNAR DIN FRAMTIDA FAMILJ.

Vad är din anledning?

Den långa räckvidden på 459 km gör att det är få resor som är längre än en laddning. Att köra till fotbollsträningen, lämna barnen på skolan, storhandla eller bara ta en runda för att njuta är inga problem med nya iX3. Bilen tar dig dit du vill på bara el. Att det sedan går att snabbladda bilen över en kopp kaffe är bara en bonus**.

Mindre påverkan

En elbil har sina självklara fördelar för klimatet. Det ”verkliga” ekologiska avtrycket har under flera år diskuterats och ifrågasatts. Men BMW-batterier är smartare för miljön och BMW kan förklara varför. Varje år redovisar BMW Group sina elektrifierade modellers klimatavtryck, från råvaruupphandling till användning.


#57: TAR MIG DIT JAG VILL PÅ BARA EL
Vad är din anledning?

Nya iX3 drivs av den femte generationen BMW-batterier som även kommer att sitta i framtida lanseringar – närmast i tiden ligger BMW iX och lite senare i4. Det är den allra senaste battericelltekniken och BMWs ingenjörer har lyckats reducera andelen kobolt i batteriet med två tredjedelar och för första gången har den kobolt och litium som används köps direkt av BMW för att sedan lämnas över till battericellproducenten. På det sättet kan BMW säkra leverantörskedjan. Batterierna är också lättare vilket möjliggör en längre räckvidd. 

#47: BMW-BATTERIER ÄR SMARTARE FÖR MILJÖN.

Vad är din anledning?

För att till fullo förstå BMW iX3:s roll behövs ett större perspektiv. BMW Group utsågs nyligen till världens mest hållbara biltillverkare av Dow Jones Sustainability Indices**.

– Vi har ett starkt åtagande för Parisavtalet. Med vår nya strategiska riktning sätter vi kurs mot att nå långt under tvågradersmålet. Vi slänger oss inte med abstrakta budskap. Vi har utvecklat en detaljerad tioårsplan med årliga delmål till och med 2030. Vi kommer rapportera om våra framsteg varje år och mäta oss själva mot dessa mål. Även vår ledningsgrupps ersättning kommer baseras på detta, förklarar Oliver Zipse, styrelseordförande för BMW Group.

Bygg din BMW iX3 – klicka här.

Nya BMW iX3 i siffror

Räckvidd: Upp till 459 kilometer*.
Motor: 286 hk, (210 kW) och 400 newtonmeter.
Strömförbr: l/100 km bl. körning: 18,6-19,0 kWh/100km.
Utsläpp: CO2 g/km: 0.
Batteri: Femte eDrive-generationen och är baserad på den senaste utvecklingen inom battericellsteknik (NMC-811).

Det är med det arbetet i bakhuvudet som varje BMW-bil rullar ut från fabriken. iX3 är en milstolpe i BMWs resa mot en större elektrifierad flotta. 2023 kommer BMW Group erbjuda 25 elektrifierade modeller, varav hälften kommer vara helt elektrifierade. Inom tio år är målet att det ska finnas mer än sju miljoner elektrifierade BMW Group-fordon på vägarna, varav cirka två tredjedelar som körs på elektricitet.

En av världens största biltillverkare satsar på el.

Du har alla anledningar att göra det också.

Läs mer om BMWs eldrivna bilar här.


Anledningar till att välja BMW iX3

#3 ”ALLT DU FÖRVÄNTAR DIG AV EN BMW. DESSUTOM HELT ELEKTRISK.”

#12 ”LADDAR 10 MIL PÅ 10 MINUTER.”

#18 ”100% RIKTIGT REN KÖRGLÄDJE.”

#55 ”LÄTTARE BATTERI – LÄNGRE RÄCKVIDD.”

#60 ”MER GLÄDJE, MINDRE KLIMATAVTRYCK.”

Läs mer om BMW iX3.


*Värdena har beräknats enligt WLTP-mätmetoden.

**BMW iX3 kan ladda 10 mils körsträcka på 10 minuter.

***Det är i kategorin Automobiles i den senaste Dow Jones Sustainability Indices som BMW, med 80 av 100 möjliga poäng, korats till det mest hållbara bilföretaget i världen. Totalt utvärderades 30 företag från fordonsindustrin. 


Detta är en annons från BMW. Läs mer om nya BMW iX3här.