Så sänker du elförbrukningen på ett smart sätt

Så sänker du elförbrukningen på ett smart sätt

Att leva i ett hus kan vara fantastiskt, särskilt på sommaren. Men under årets kalla månader kan elfakturan komma som en dyr kalldusch. Med Tibber kan du få hjälp med att ta kontroll över din elförbrukning, minska kostnaderna och samtidigt leva mer hållbart – under hela året. 

Tibber, Sveriges första heldigitala elbolag, startades av två klimatmedvetna tech-entusiaster 2016. Deras vision: att minska sina kunders elförbrukning och använda el på ett smartare sätt. Till skillnad från många andra aktörer erbjuder man sina kunder möjligheten att köpa förnybar el direkt från producenten till inköpspris. 

Läs mer om hur du kan använda Tibber – klicka här.

– Folk pratar ofta om hur viktigt det är att minska på matsvinnet. Jag skulle vilja ha samma dialog om elsvinnet och hur viktigt det är för både miljön och plånboken att minska den. Genom att dra nytta av smart teknik och innovation kan vi minska vår elförbrukning utan att ändra på människors beteende eller komfort, säger Daniel Lindén, grundare av Tibber. 

Tibbers vision är att minska sina kunders elförbrukning och använda el på ett smartare sätt.

Pengar att spara som bostadsägare

Det finns mycket nytt att tänka på när du går från att hyra din bostad till att äga en villa eller fritidshus. En husägare betalar exempelvis sin egen uppvärmning, vilket kan bli en tråkig historia under de kallare månaderna. 

– Nya husägare kommer snabbt upptäcka att närmare 70 procent av ens elräkningar går till just uppvärmning. Här finns det pengar att spara genom att göra smarta val, fortsätter Daniel.

Som husägare finns det flera sätt att minska sin elförbrukning (och elräkningar). Genom att använda Tibber i kombination med ett smart värmesystem kan du automatiskt reglera uppvärmningen i huset efter elpriset eller använda funktioner som dag- och nattsänkning samt semestermode. Då sänks temperaturen temporärt under tiden du är borta och är uppe i din komforttemperatur igen – lagom till när du är tillbaka. På så vis undviker du att förbruka el i onödan. Är du på semester eller ute på landet kan du styra uppvärmningen genom Tibbers app på distans. 

Sänk din elförbrukning med Tibber och börja tibbra – läs mer här.

– Att få till ett smart hem behöver inte vara så svårt. Har du ett gammalt element kan du till exempel koppla på termostater eller andra smarta produkter som gör ditt gamla element smart och ser till att du får till den optimala temperaturen där hemma, säger Daniel. 

Laddbara bilar blir allt mer vanliga och har du en elbil erbjuder Tibber även en funktion som automatiskt smartladdar bilen när elpriset är som lägst på dygnet. Det enda du behöver göra är att stoppa laddaren i bilen så ser Tibber till att optimera laddningen. I appen ställer du smidigt in vilken tid bilen ska vara färdigladdad och kan se både laddhistorik och status. 

Ladda elbilen när det är som billigast med hjälp av Tibber.

Allt sker via en app 

Som Tibber-kund får du förnybar el från svensk vatten- och vindkraft eller från solceller från privata hem, till inköpspris i ett så kallat timprisavtal. Det innebär att du betalar det elpris som är vid tidpunkten elen förbrukas. Genom att optimera din elförbrukning till de lägre elpriserna kan du spara pengar och bidra till att minska trycket på elnätet.

Eftersom Tibber är en heldigital lösning sker allt via deras app. Appen ger dig en bra överblick över din elförbrukning och vad det är i ditt hem som faktiskt drar mycket el. Dessutom får du tillgång till hur elpriset står idag och nästkommande dag, information om vart din el kommer ifrån samt andra smarta analyser av din förbrukning. Exempelvis kan du se hur mycket bättre (eller sämre) du ligger till i elförbrukning jämfört med dina grannar. 

– Det möjliggör en medveten kund som både sparar tid, pengar och värnar om miljön, säger Daniel avslutningsvis. 

Läs mer om Tibbers elavtal

Eftersom Tibber är en heldigital lösning sker allt via deras app.

Allt sker via en app 

Som Tibber-kund får du förnybar el från svensk vatten- och vindkraft eller från solceller från privata hem, till inköpspris i ett så kallat timprisavtal. Det innebär att du betalar det elpris som är vid tidpunkten elen förbrukas. Genom att optimera sin elförbrukning till de lägre elpriserna, sparar du både el och pengar. 

Eftersom Tibber är en heldigital lösning sker allt via deras app. Tanken är att det ska vara så enkelt som möjligt att få koll på sin elförbrukning genom analyser, smarta funktioner, priskoll och vem som är elproducent. Exempelvis kan se hur mycket bättre (eller sämre) du ligger till i elförbrukning jämfört med dina grannar. 

– Det möjliggör en medveten kund som både sparar tid, pengar och värnar om miljön, säger Daniel avslutningsvis. 


Detta är en annons från Tibber. Läs mer om Tibber här.

Advertisement