Hitta rätt stil med tidlösa ikoner

Scrolla ner för att läsa mer.

Utvalda tack vare sin stilrenhet, tidlöshet och funktionalitet har Åhléns ikonprodukter en given plats i ditt hem. Prisvärd inredning du upptäcker på nytt, om och om igen – oavsett vilken inredningsstil du väljer. I den här artikeln har vi samlat ikonprodukter som är lättmatchade i flera av hemmets rum oavsett om du väljer en klassisk, romantisk eller minimalistisk stil.

Minimalism

Den avskalade skandinaviska minimalismen är enkel, harmonisk och tidlös. Eftersom den skandinaviska stilen ofta är avskalad behövs det element som ger den värme och höjer mysfaktorn. Det är här naturmaterial som trä och linne kommer in. 

Shoppa den minimalistiska stilen här.

– För att skapa vår minimalistiska stil håller vi oss till några få färger i rummet. Gärna svart och natur tillsammans med några väl valda toner som harmonierar. Mörkt kontra ljust skapar effekt och välgörande kontrast i rummet, säger Ulrika Gyllstad Wester, Åhléns designchef för Hem.

Hyllan Juno från Åhléns är ett bra exempel på en produkt som anpassar sig efter sin omgivning, tillsammans med andra inredningsdetaljer blir den en dekorativ men samtidigt en subtil detalj i hemmet. Fin, smart och enkel förvaring i ett tåligt material som kan stå både inne och utomhus.

– Vi begränsar oss till några få valda dekorationer som vi samlar i stilleben hellre än att sprida ut dem för att skapa en lugn känsla och undvika att det känns plottrigt, säger Ulrika.

JUNO – dekorativ och praktisk

Hyllan Juno är ikonprodukten som visar att förvaring kan vara både praktisk och dekorativ – samtidigt. Tack vare den tåliga och tidlösa designen passar den lika bra inne som ute.

KLIPPAN – klassiska lammullsplädar

Plädarna från Klippan är gjorda av 100% lammull och klassas tack vare sin fina kvalitet och sina tidlösa mönster som en ikon som tillför värme i alla hem- både bildligt och bokstavligt. 


Här hittar du ikonprodukter i minimalistisk stil hos Åhléns.

Klassiskt

Klassisk stil är tidlös och kännetecknas av symmetri och balans. Få till stilen genom att plocka in klassiska designelement i form av möbler, konst eller lampor. Blanda gärna färger, mönster och material i gardiner och kuddar för att skapa en ombonad känsla. Här passar flera av Åhléns ikonprodukter perfekt in.

– Vi vill inte att det ska kännas övermatchat, utan blandar friskt olika material och mönster. Det blir både fint och ger en personlig touch, säger Ulrika.

Shoppa den klassiska stilen här.

Stoppade möbler lättas med fördel upp av nätta ljusa trämöbler i trä, bambu eller rotting. Fåtöljen Alma är en ikonprodukt från Åhléns som är en klassiker som aldrig går ur tiden. Med sin enkla design och slitstarka ek tål den att både sittas i och tittas på, år in och år ut. 

Addera extra liv genom stora grönbladiga växter eller sticklingar i olikfärgade glas på bordet. Kastehelmi-glasen från Iittala är ett bra exempel på en ikonprodukt med en levande karaktär och en härlig struktur som kan användas som glas, såväl som en vas.

ALMAden hållbara serien

Alma är en serie sittmöbler tillverkade av slitstark ek och snöre som produceras av skickliga hantverkare. Tidlös och enkel design som tål att sittas och tittas på år efter år.

KASTEHELMI – struktur och form

Kastehelmi-glasen kan användas på många olika sätt, det enda som sätter stopp är ägarens kreativitet. De är tidlösa, funktionella och väldigt vackra.

Här hittar du ikonprodukter i klassisk stil hos Åhléns.

Romantiskt

Den romantiska stilen bygger på en ljus färgskala där naturliga material i form av möbler och detaljer adderar liv. En ull- eller mohairpläd är en självklar romantisk detalj som skapar värme och en känsla av hemma.

Blanda olika toner av vitt, natur och beige i basen. Välj stoppade möbler i mjuka former och komplettera med kuddar i mjuka varma toner som rosa och ockra. Blanda textilier i olika material som fuskpäls, sammet och siden.

– Stilen kompletterar vi med härliga vaser, krukor, ljusstakar och lyktor i glas, keramik och mässing. Vi blandar textila material, och gärna något mönster här och därför att addera lite krydda, säger Ulrika.

Shoppa den romantiska stilen här.

Takdekorationen som syns i den stora vardagsrumsbilden är skapad av torkade blommor som finns att köpa på utvalda Åhléns-varuhus.

För att få till en riktigt mysig känsla i hemmet är belysning en viktig faktor. Låt olika former och färger samsas om utrymmet för att skapa en dynamik i rummet. Lampan Lo är ett bra exempel på en Ikonprodukt från Åhléns som skapar ett vackert ljus i alla typer av rum. En lättplacerad lampa som blir en nyckelspelare i alla typer av hem, mycket tack vare sin stilrena och rogivande design.

– En skir gardin i fönstret som släpper in det härliga vårljuset passar perfekt. Torkade blommor i härliga fång och generösa arrangemang känns helt rätt och hållbart till vårt romantiska rum, säger Ulrika.

LO

Lo är en lättplacerad lampa som skapar stämning i alla olika hem, rum och livsfaser. Den minimalistiska designen gör att den är svår att tröttna på, låt den bara flyttas runt i hemmet.

Här hittar du ikonprodukter i romantisk stil hos Åhléns.


Detta är en annons från Åhléns. Besök deras hemsida för att läsa mer om Åhléns ikonprodukter.

Advertisement