Crochet

Säljstart för Crochet – unikt projekt på historisk mark i Majorna

På historisk mark i Göteborg växer bostadsområdet Fixfabriken fram. Här planeras Crochet, ett modernt kvarter som andas Majorna.

I det historiska området runt Fixfabriken i Majorna, granne med stadens puls och med närhet till Göta älv, havet och grönskan, byggs det nya bostadskvarteret Brf Crochet.  Den 16 maj är det säljstart för projektet.

Sedan 1950-talet har Fixfabriken, med sin lysande neonskylt, varit ett landmärke i stadsdelen. Bakom det nya kvarteret står Lejonstaden och Ekeblad Bostad, vars vision är att uppföra ett modernt kvarter som flirtar med arkitekturen i Majorna. 

Vill du veta mer om Crochet – klicka här.

– Tegel är det primära materialvalet och vi kommer hitta indelningar i kvarteret, där just teglet framhävs. Vi vill hitta de former som gör huset till något spännande och tilltalande för de som bor här och för de förbipasserande, säger Serdar Erkan på Lejonstaden.

Uppmärksamhet vid detaljerna

Namnet Crochet har en historisk koppling till platsen och betyder “liten krok”. På den gamla Fixfabriken tillverkades olika saker, bland annat dessa krokar, vilka har fått namnge kvarteret. En subtil hommage till Fixfabriken, menar arkitekten Anders Eloff på QPG, som står bakom designen.

– Vi har inspirerats av virkning som hantverk, där två viktiga beståndsdelar är uppmärksamhet vid detaljerna och noggrannhet vid utförandet. Samma omsorg har lagts på att ta fram bostäderna i Crochet, säger han.

I Crochet görs aktiva val när det kommer till social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet.

I kvarteret blir det 137 moderna bostäder om 1-5 rum och kök med antingen en gedigen balkong eller terrass. Något som är unikt med Crochet är de flexibla planlösningarna, där du i flera av lägenheterna har möjlighet att ta bort eller addera ett rum i takt med att behovet skiftar. Dessutom blir det även en lustgård samt gemensamma takterrasser, perfekta platser att umgås med familj och grannar. 

Delad glädje är dubbel glädje.

Serdar Erkan, Lejonstaden.

“Sharing concept” för en bättre boendemiljö 

Crochet erbjuder bostäder skapade för en bekväm, hållbar och inkluderande livsstil. I huset kommer det bland annat att finnas verktygspool, cykelpool och bilpool som de boende kan nyttja smidigt. Just nu tittar man även på möjligheterna att placera utvändiga matskåp i kvarteret för att möjliggöra matleveranser hem till de boende, berättar Serdar Erkan.

I Crochet bor du nära pulsen omkring Mariaplan, Majornas gedigna utbud och Sannaparkens och Slottskogens grönska. 

– Delad glädje är dubbel glädje. Vi tror och hoppas att ett “sharing concept” både gör att de boende kommer närmare varandra, men också att miljöaspekten kommer att vara en stor och viktig del i det hela, säger han. 

Klicka här om du vill veta mer om Crochet.

Vi som bygger och förmedlar Crochet är:

Detta är en annons från Lundin Fastighetsbyrå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.