Samsung – Connected Living

Låt tekniken göra livet enklare

Tekniken är överallt runt omkring oss. Med Connected Living vill Samsung ta tekniken, koppla samman den och låta varje användare använda den på sitt sätt. Lite enklare, lite mer effektivt.
Det är mer än ett smart hem, det handlar om hur tekniken kan underlätta i vardagen oavsett var man befinner sig, säger Oscar Nöjd, Head of IM Sales Innovation, på Samsung.

Begreppet ”Smart hem” har blivit ett välkänt uttryck de senaste 10 åren. Ofta förknippas det med smarta uppkopplade lösningar i hemmet. Det kan handla om smarta tvättmaskiner, kylskåp eller högtalare. Oscar Nöjd och hans kollegor på Samsung vill bredda perspektivet och göra tekniken mer tillgänglig. De har skapat en lösning där tekniken gör vardagen lite enklare och mer tillgänglig.

Gör ditt hem smartare med Connected Living – läs mer här.

Det som krävs är appen SmartThings, en hub och sedan kan vem som helst koppla upp sitt hem, oavsett vilken tillverkare de uppkopplade produkterna har, förklarar Oscar Nöjd.

– Man kan säga att Smart Things möjliggör Connected Living. Det är en öppen plattform där man kan få olika produkter att samarbeta, oavsett tillverkare. Öppenheten har varit viktig för Samsung, vi vill lägga kraften i användarens händer. Det krävs inte att man är programmerare, vem som helst kan göra detta, säger han.

I användarens händer

Och det är i användarens händer som kraften är. Det första steget för att tygla kraften är att använda en SmartThings-hub. Dena kopplas till internet och skapar ett skyddat nätverk där du kan koppla upp dina smarta produkter. Via skärmar, exempelvis en tv, ett kylskåp, en smartphone eller en smartwatch, kan du skapa olika scenarios.

Ett scenario innebär en automatisering, exempelvis att kaffemaskinen går igång när du vaknar, att lampor tänds när solen går ner eller att en kamera vid ytterdörren går igång när du låser dörren.  

Så kommer du enkelt igång med Samsung Connected Living.

Men allt handlar inte om lampor och häftiga prylar, möjligheterna är större än så. Du kan sätta på värmen i sommarstugan, undvika vattenläckor genom en vattensensor och upptäcka om råttorna tagit sig in i sommarstugan med hjälp av en rörelsesensor.

– Allt det här kan man också styra från den största skärmen i hemmet, tv:n exempelvis. Du kan också följa sensorerna eller se vem som ringer på dörren via kameror och släppa in dem direkt från tv:n. Man måste inte styra via telefonen, säger Oscar Nöjd.

Dessa scenarios kan anpassas efter varje persons förutsättningar. Tycker barnen om att mysa i sängen framför barnprogram tidigt varje helgmorgon men du vill gärna sova en liten stund till? Då kan du skapa ett scenario där du från sängen sätter igång tv:n, då tänds även lamporna samt kaffemaskinen ser till att kaffet är klart när du väl går upp.

Det finns en oändlig mängd scenarios som kan skapas, det är användaren som bestämmer vilka och vad de ska innehålla.

Styr ditt hem från din tv…

…din smartphone

…eller ditt kylskåp

Enkelt och effektivt

Oscar Nöjd återkommer ofta till begreppet att ”allt ska bara fungera” och det är en grundpelarna för Samsung Connected Living. I dag använder över 95 procent av alla svenskar internet dagligen och 92 procent har en smartphone. Enligt Gartner, ett stort undersökningsföretag, finns det 21 miljarder uppkopplade saker i världen 2020. Och det bara ökar. Samtidigt som mängden uppkopplade saker ökar så ökar också möjligheterna.

– Vårt mantra är ”meningsfull innovation”, det är en av orsakerna till att vi tagit fram en öppen lösning där produkter från olika tillverkare kan användas. Vissa användare kan mycket och vissa är nybörjare, vi vill kunna möta alla med vår teknik, säger Oscar.

Kom igång med Connected Living – testa idag. Läs mer här.


Så fungerar SmartThings

Via en SmartThings-hub kan olika produkter, allt från kylskåp till sensorer, kopplas samman på ett enkelt sätt. Användaren kan då skapa olika scenarior där produkterna samarbetar för att underlätta vardagen för användaren. Enkelt och utan bekymmer.

En SmartThings-hub, en SmartThings-knapp och en SmartThings-kontakt. Allt som krävs för att börja bygga smarta scenarios hemma.

Här hittar du alla SmartThings-produkter – klicka här.


På sikt är möjligheterna nästan ogripbara med tanke på den tekniska revolution vi befinner mitt uppe i. Oscar Nöjd pekar på att mängden produkter kommer öka men det är tjänsteutbudet som verkligen kommer att växa. Kylskåp som själv beställer mat när det börjar bli tomt, kaffemaskiner som beställer nya kapslar eller värmesystem som styr själv i sommarstugan är några exempel.

– Olika automatiserade tjänster tror jag kommer växa i takt med att vi blir bättre på att hantera tekniken, SmartThings gör det enklare. Allt ska bara funka och falla på plats i vardagen. Det är en skön känsla när saker fungerar helt enkelt, säger Oscar.


Detta är en annons från Samsung. Läs mer om Connected Living och hur kan koppla upp ditt hem här.

Advertisement

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.